Go Back
להדפיס
תבשיל עדשים וחריסה חריפה אש

תבשיל עדשים וחריסה

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 20 minutes
מנה הגשה 6 מנות
קלוריות 145 kcal

מרכיבים

לעדשים

  • 1 כוס עדשים ירקות לא מבושלות
  • 2 כוסות מים

לאריסה

  • 3 שיני שום
  • 1/2 בצל
  • 1 פלפל אדום פרוס ונקי מגרעינים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • 1 כפית כורכום
  • 3 פלפלים קטנים חריפים ללא גרעינים
  • 1/2 כפית חומץ

לקישוט

  • מעט פטרוזוליה/כוסברה קצוצה
  • 1 כף קרם קוקוס

הוראות הכנה

  1. שוטפים היטב תחת מים זורמים את העדשים ומעבירים לסיר עמוק

  2. מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה כ20 דקות עד שהעדשים מתרככים

  3. מסננים ומניחים בצד

מכינים את האריסה

  1. במעבד מזון מוספים את כל מצרכי האריסה: פלפל האדום, חצי הבצל, השום, פלפלים החריפים והתבלינים וטוחנים היטב עד קבלת ממרח אחיד

  2. טועמים ומתקנים תיבול

  3. מוסיפים את העדשים לאריסה ומערבבים היטב

  4. מוסיפים מעל אורז או קינואה או כל מנת פחמימה אחרת