Home » תחתיות ארטישוק ממולאות טבעוני
תחתיות ארטישוק מומולאות

תחתיות ארטישוק ממולאות טבעוני

תחתיות ארטישוק ממולאות טבעוני ברוטב של רימונים ומנגולד

המנה הטבעונית הכי קלה ומרשימה שתגישו לשולחן החג – באחריות.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

את המומלאים האלו מכינים ב10 דקות וזוללים בחצי דקה, מפני שהם רכים, נימוחים ומלווים ברוטב מתקתק וחמצמץ.

אז לכי מי שקופץ עכשיו ושואל: ” מאיפה משיגים בסוף הקיץ תחתיות של ארטישוק?” אענה: קונים קפוא ושומרים במקפיא עד הבישול. הכי פשוט .

גם עם המילוי לא צריך להסתבך אני השתמשתי בקציצות טבעוניות של שעועית אזוקי, קישוא וחציל של חברת מונבטים (שגם השתתפו בהכנת המתכון ותודה להם על כך זה עוזר לי להמשיך ולייצר מתכונים לבלוג).

למי שלא מכיר את הקציצות שלהם אספר שהם מכילות רק מרכיבים טביעים כמו שעועית, קישוא, אורז, בצל,חציל ותבלינים. טעים, בריא ונפלא.

את הקציצות, שמגיעות קפואות, הפשרתי מחוץ למקרר ופוררתי עם מזלג.

הן מגיעות כבר מתובלות ואין צורך להוסיף דבר.

בעיני, החלק הכי טוב בסיר המהביל של ממולאים טבעוני הוא העבודה שכל מנה מכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים המסייעים לתחושת שובע. הסיבים התזונתיים מגיעים מן הירק שאותו אנחנו ממלאים. במתבשיל הזה, מן התחתיות של הארטישוק.

תחתיות ארטישוק מומולאות
סיר של שמחה

מעט על תחתיות ארטישוק ממולאות טבעוני

כאמור אני השתמשתי בתחתיות קפואות של ארטישוק ירושלמי שמצאתי במקרר של הקפואים בסופרמרקט.

אם אתם קוראים את המתכון הזה באביב ומצליחים לשים את ידכם את תחתיות ארטישוק טרי- זכיתם!

למילוי הארטישוקים השתמשתי בקציצות שעועית אזוקי, קישוא וחציל שכבר מגיעות מתובלות ומוכנות לשימוש.

אפשר להחליף בכל המגוון הקציצות של חברת מונבטים

לרוטב השתמשתי במיץ רימונים שמעניק טעם מתקתק ומאזן את רמות החמיצות של הלימון. אתם יכולים להחליף בכל מיץ שאתם אוהבים (אם אתם הרפתקנים לכו על תפןחים)

ברוטב עצמו יש עלי מנגולד טרי שמעניקים גוף לרוטב. אפשר להחליף בתרד טרי.

תחתיות ארטישוק מומולאות
כמה חגיגי ויפה

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

ארטישוק ממולא טבעוני אחד (מתוך 9)  עם כף רוטב במשקל כולל של 117 גרם יכיל:

96 קלוריות

3.5 גרם חלבון

13.5 גרם פחמימה

3.3 גרם שומן

2.6 גרם סיבים תזונתיים

רוצים עוד רעיון לקציצות? מה עם קציצות סלק וקינואה? 

תחתיות ארטישוק מומלאות טבעוני

ברוטב של רימונים ומנגולד

זמן הכנה 10 minutes
מנה הגשה 9 ממולאים
קלוריות 90 kcal

מרכיבים

  • 1 סיר רחב ושטוח שניתן להכניס לתנור
  • 8 קציצות שעועית אזוקי, קישוא וחציל של חברת מנובטים 340 גרם
  • 9 תחתיות ארטישוק קפוא או טרי אין צורך להפשיר לפני

לרוטב

  • 3-4 בצלצלי שאלוט
  • 3-4 שום פרוס
  • 6 כפיות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1.5 כוס מיץ רימונים 150 מ"ל
  • 3-4 עלי מנגולד קצוצים גס כולל החלק הלבן
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית סומק לא חובה
  • 3 לימון פרסי לא חובה

להגשה

  • 3 כפות זרעי רימונים
  • מעט פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

מכינים את המילוי

  1. מפשירים את הקציצות מחוץ למקרר או במיקרוגל ומעבירים לקערה עמוקה

    תחתיות ארטישוק מומולאות
  2. בעזרת מזלג או היד מפוררים את הקציצות היטב

    תחתיות ארטישוק מומלאות טבעוני
  3. מוסיפים מעט מים (כף אחת או שתיים) ומערבבים את התערובת היטב עד שהיא הופכת דביקה

  4. קוטמים כל תחתית של ארטישוק בבסיס כדי שיצליח לעמוד ישר הבסיר ושלא יתהפך

  5. בעזרת היד מייצרים מתערובת הקציצות כדור קטן ודוחסים לתוך תחתית הארטישוק

    תחתיות ארטישוק מומולאות
  6. חוזרים על התהליך עם כל שאר תחתיות הארטישוק

מכינים את הרוטב

  1. בסיר שטוח מטגנים את בצלצלי השאלוט ואת השום כמספר דקות

  2. מוסיפים את עלי המנגולד ומעט מלח ומערבבים

  3. מטגנים את עלי המנולד כ2-3 דקות עד שהם מאבדים מנפחם

  4. מוסיפים את מיץ הלימון ואת מיץ הרימונים מערבבים

    תחתיות ארטישוק מומולאות
  5. אם יש לכם לימון פרסי הוסיפו אותו לרוטב כעת

  6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה בין 30 -40 דקות עד שהרוטב מצטמצם

    תחתיות ארטישוק מומולאות
  7. מדי פעם הציצו ובידקו שהנוזלים לא מתאדים לחלוטין. במקרה כזה הוסיפו מעט מיץ רימונים

  8. לאחר 40 דקות הסיר חממו את התנור על חום בינוני עם גריל עליון

  9. בזקו מעט שמן זית מעל הקציצות והכניסו את התנור ל10 להשחמה מהירה

    תחתיות ארטישוק מומולאות טבעוני

להגשה

  1. בזקו מעט סומק, זרעי רימונים ומעט פטרוזוליה קצוצה

 

 

 

Comments

comments