לפעמים אני אוהב לזעזע מעט את המערכת שלי
מי שמכיר אותי היטב יודע שאני יכול להיות מאוד מסור לשגרת האימונים שלי ולשגרת התזונה שלי. אין לי ימינה ואין לי שמאלה רק ישר (קצת כמו פרד, אני יודע).
אני מתאמן בין 7-8 אימונים בשבוע אוכל רק מה שנועם התזונאית רושמת לי לאכול ורק בזמנים שהיא ציינה.
נכון, לא כל כך אחד יכול אבל הצבתי לעצמי יעד מסוים והחלטתי, יהיה מה שיהיה, אני מתכוון לעמוד בו.
רצה הגורל, ובחרתי במקצוע שהוא מאתגר מפני שכל היום אני עוסק באוכל ובצילומים. לא פשוט לשמור על דיאטתה קפדנית שאתה בלוגר אוכל. (היה לי שכל לבחור נישה בריאותית)
אבל פעם בשבוע אני אוכל משהו אחד שמתחשק לי ממש.
זה יכול להיות מנת חומוס עם פול בשכונת התקווה, זה יכול להיות עוגה מושחתת או כל דבר אחר שמתחשק לי. משהו אחד ויחיד
אני חושב שאחרי ליל הסדר אני אוכל משהו אחד כזה שיכיל המון שוקולד וחמאת בוטנים
כמו קינוח טבעוני כשר לפסח – חטיפי שוקולד וחמאת בוטנים שכל כך קל להכין ומאוד מרשים להגיש לאורחים בחג או סתם ככה בליווי קפה.

התחתית של העוגה מכילה פצפוצי אורז תפוח ללא סוכר ואפשר להחליף אותם בחצי כמות של עוגיות טחונות כשרות לפסח אם בא לכם.
אז פעם בשבוע, משהו אחד, מותר כן?
אבל פעם בשבוע! 🙂
אז כמה קלוריות בחטיף אחד?
נעם בכר התזונאית סיפרה לי בסוד שכל ריבוע מכיל 200 קלוריות.
אז לא להשתגע!
חג אביב שמח
רוצים קציצות קינואה וסלק 90 קלוריות לקציצה? כנסו לכאן

קינוח טבעוני כשר לפסח - חטיפי שוקולד וחמאת בוטנים
מרכיבים
לתחתית
- 400 גרם פצפוצי אורז מלא כ 9-8 כוסות
- 2 כפות חמאת בוטנים מהסוג המוקשה
- 1 כף קקאו
- 100 גרם מרגרינה ללא שומן טראנס
למלית
- 600 גרם שוקולד מריר
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 1 תבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ על 25 ס"מ
הוראות הכנה
-
מתחילים עם התחתית
-
מעבירים את האורז התפוח לבלנדר, פחות כמות של כוס אחת שאותה משאירים בצד, וטוחנים עד שמתקבלים גרגרים כמו קמח גס.
-
מעבירים לקערה עם כל רכיבים התחתית ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד שמתקבל בצק, מעט חולי ומעט דביק (לא לשכוח להוסיף את הכוס של האורז התפוח שהשארנו בצד)
-
משטחים ומהדקים היטב על גבי תבנית ומניחים בצד
-
ממשיכים למלית:
-
ממיסים את השוקולד במיקרו גל או על גבי סיר עם מים חמים
-
מוסיפים 2 כפות של חמאת בוטנים רכה, את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שמתקבלת מלית חלקה וללא גושים
-
יוצקים את המלית על התחתית, משטחים ודופקים מעט את התבנית על גבי השיש כדי שלא ייווצרו בועות
-
ממיסים במיקרו גל - 2 כפות של חמאת בוטנים בתוך קערה קטנה (או על גבי סיר עם מים רותחים)
-
ומזלפים את חמאת הבוטנים הנוזלית על גבי מלית השוקולד החמימה
-
בעזרת סכין מריחה או מזלג יוצרים צורות בתוך בלילת השוקולד וחמאת הבוטנים
-
מכניסים למקרר לפחות ל 4 שעות
-
מוציאים מהמקרר לפחות חצי שעה לפני ההגשה חותכים לריבועים ומגישים