איך עושים דג טבעוני ברוטב טריאקי
צפו בסרטון
גדלתי בהרצליה ורוב ילדותי עברה עלי בים או בשדות ובפרדסים שליד הבית, לכן אני לא אוכל דגים כדי לא לתת יד להרס השיטתי של הים ע"י תעשיות המזון.
לא רוצה להרוס את המרקם האקולוגי העדין ועם אני צריך לסתום את הפה ולא לאכול דגים אז זה מחיר פעוט שאני מוכן לשלם.
מודה ומתוודה שאני מתגעגע לטעם של דגים ובמיוחד בסגנון אסייתי. שילוב של טעמים מלוחים, חמוצים וטעם עמוק של ים זה דבר שאני מתגעגע
המתכון הזה מנסה לשחזר את הטעמים האהובים והישנים של דגים מבלי להרוס את הים.
כן, זה דג טבעוני

מעט על המתכון
הבסיס של הדג הוא טופו טחון עם מעט חלב סויה, מלח, שום כתוש ושמרי בירה. השילוב של המצרכים חיוני להעמקת הטעמים ויצירת טעם של אוממי.
כדי להעניק לקציצה טעם של דגים או טעם של ים השתמשתי באצות נורי שגם מתפקדת כ"עור" של הדג.
רוטב הטריאקי המהיר הוא מעט רוטב סויה, חומץ, שמן צ'ילי, שום כתוש. לא חובה אבל הוא מאוד מוסיף (ובכנות הוא טעים ברמות!)
ערכים תזונתיים של דג טבעוני
מנה אחת של דג טבעוני מתוך 8 תכיל:
- 110 קלוריות
- 7.7 גרם חלבון
- 2 גרם פחמימה
- 8 גרם שומן ( מתוכו 1.25 שומן רווי)

איך עושים דג טבעוני
מרכיבים
לדג
- 300 גרם טופו קשה
- 3 כפות חלב סויה ללא תוספת סוכר
- קורט מלח
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפיות שמרי בירה
- 1 יריעת אצת נורי לסושי
- 2 כפיות שמן שומשום
- קורט קמח
לרוטב
- 3 כפות רוטב סויה כהה
- 3 כפות חומץ
- 1 כפית שמן צ'ילי
- 1 שן שום כתושה
להגשה
- מעט שומשום להגשה
הוראות הכנה
-
טוחנים במעבד מזון את הטופו עד שמתקבל מרקם גרגרי
-
מוסיפים את חלב הסויה, שום, מלח ופתיתי הבירה וממשיכים לטחון עד שמקבל מרקם דביק
-
חותכים את אצת הנורי ל 8 חתיכות שוות
-
מפזרים מעט קמח על כל אצה ובעזרת כף מורחים שכבה אחיד של מחית טופו על כל ריבוע אצה
-
מחממים במחבת את שמן השומשום על חום נמוך
-
כאשר השמן חם מעבירים בעדינות את האצה עם הטופו לשמן כאשר האצה כלפי מטה
-
מטגנים כ-דקה -שתיים עד שהאצה הופכת פריכה מעט והופכים בזהירות
-
בעזרת טרווד מסירים את האצה מהמחבת
מכינים את הרוטב
-
מוסיפים למחבת החמה את רוטב הסויה, החומץ, השום ושמן הצ'ילי ומערבבים היטב
-
משיבים את האצה עם הטופו ומבשלים כמספר שניות עד שהרוטב נספג
-
מברישים מעט הרוטב ומסירים מן האש
-
מגישים עם על גבי אורז ומעט שומשום מלמעלה