מאפינס קינמון טבעוני שכיף לזלול כשקפוא בחוץ
אני מת על קינמון בחורף
מבחינתי ככל שיותר גשום וקר בחוץ ככה מתחשק לי יותר לפזר על הכל אבקת קינמון.
אני מוסיף אותו לדייסה שלי בבוקר, אני מוסיף אותו למאפים ואפילו מוסיף מעט ממנו למרינדת הטופו שלי.
מלבד הטעם הנהדר והאופייני שלו הוא גם עשיר במינרלים וויטמינים.
View this post on Instagram
הוא יכול להועיל לאיזון רמות הסוכר בדם, רמות הכולסטרול והוא בעל מאפיינים אנטי דלקתיים.
יש אנשים שהטעם של קינמון יכול לעזור להם להוריד את כמויות הסוכר במאפים:
לדוגמה במתכון הזה שהוא בעל טעם עז של קינמון , מכיל רק רבע כוס סוכר.
המאפינס עצמו לא מאוד מתוק אבל הטעם של הקינמון נותן תחושה שהוא מתוק הרבה יותר.
כשאתם מכינים את המאפינס תטעמו את הבלילה ואם לא מתוק לכם אז אפשר להוסיף עוד כף אחת או שתיים של סוכר.

מעט על המתכון
אני השתמשתי בסוכר חום רק מפני שהוא נותן צבע עמוק ויפה. אתם יכולים להשתמש בסוכר קוקוס שיש לו טעם מעט אגוזי או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים.
אם אתם לא אוהבים קינמון אפשר להחליף לחצי כמות של קקאו או לוותר לחלוטין. עדיין יצא מאוד טעים. אבל לא חבל?
אפשר להחליף את הקמח המלא לקמח כוסמין מלא או קמח שיפון
אפשר גם להחליף לחלוטין את הקמח הלבן במלא אבל המאפינס ייצאו יותר דחוסים ויותר כבדים. לשיקולכם.
אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בפירות יבשים לדוגמה או אפילו לוותר עליהם.
איך אוכלים את זה?
מאפינס אחד יכול להיות פתרון נפלא כשרוצים משהו מתוק ב16 אחה"צ או אפילו כחטיף אנרגיה כשעה לפחות לפני אימון.
אני אוהב לאכול 2 לארוחת בוקר. אבל זה אני 🙂
ערכים תזונתיים מאת מאמנת הכושר והתזונאית הקלינית נעם בכר
מאפינס אחד מתוך 12 מכיל:
160 קלוריות
20 גרם פחמימה
3 גרם חלבון
10 גרם שומן (מתוך 1 שומן רווי)
רוצים מאפינס בננה טבעוני? לחצו כאן

מאפינס קינמון טבעוני
מרכיבים
כוס וחצי קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
רבע כוס סוכר
2 כפות קינמון
כוס ורבע חלב סויה לא ממותק
רבע כוס שמן
כף מיץ לימון
כפית תמצית וניל
50 גרם שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
-
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
-
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה מלבד הקינמון
-
לקערה נוספת יוצקים את חלב הסויה עם מיץ הלימון ומקציפים במהירות עד שמתקבל קצף
-
מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומערבבים היטב
-
שופכים את הקערה עם המרכיבים היבשים לקערה עם המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב עד שכל החומרים נטמעים היטב זה בזה
-
מחלקים את הבלילה ל 2 קערות
-
לקערה אחת מוסיפים את הקינמון והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב
-
מרפדים את תבנית שקעים במנג'טים
-
ממלאים את המנג'טים במחצית הגובה בלילת הקינמון ובמחצית השנייה בלילה ללא הקינמון
-
מוסיפים כף אחת מהבלילה של הקינמון מעל כל מאפינס
-
מכניסים לתנור ואופים כ 20 דקות או עד אשר סכין שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש