Home » 3 מתכונים לחטיפי חלבון מלוחים
חטיפי חלבון מלוחים

3 מתכונים לחטיפי חלבון מלוחים

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

חטיפי חלבון מלוחים: 3 מתכונים שלא תצליחו לעמוד בפניהם

ביסלי יובה, גרגרי חומוס וקרקרים מקמח עדשים

צפו בוידאו

 

נדמה שבקיץ הזה אין דבר טוב יותר, מאשר להשאר בבית,  מתחת למזגן ולצפות בסדרה בנטפליקס. לא?

אני אוהב להמרח על הספה, למזוג לי משהו תוסס וקר ותוך כדי לזלול חטיפי חלבון מלוחים כאלו שהכנתי לעצמי לבד כמה דקות לפני.

היתרונות כשמכינים לבד את החטיפים הם רבים: אני שולט בכמות השומן, השומן הרווי, המלח ואני שולט אילו מרכיבים ייכנסו לחטיף .

אני אוהב להכין חטיפים, שאחוז החלבון שלהם הוא גבוה ביחס לחטיפי המלוחים שניתן למצוא ברשתות השיווק.

כמו:

  • קרקרים מקמח עדשים אדומות עם זעתר
  • ביסלי פריך מיובה
  • וחטיפי חומוס פריך ופיקנטי.

עכשיו דמיינו את זה: קערה עמוסה של חטיפי חלבון מלוחים כאלו עם בירה קרה, מזגן בפול-פאוור ונטפליקס.

לא מושלם?

את חטיפי החלבון האלו כיף וכדאי להכין בסמוך לאכילה אבל יכולים בקלות להשמר בקופסא אטומה גם כמה ימים. (רק אל תכניסו אותם למקרר כי הם יאבדו מהפריכות שלהם)

חטיפי חלבון מלוחים
קרקרים מעדשים

מעט על חטיפי חלבון מלוחים

תיבול: אני השתמשתי בתבלינים יבשים כמו כמון, פפריקה מעושנת, כורכום וזעתר אם אתם לא אוהבים תבלין כזה או אחר תחליפו לאחד כזה שאתם אוהבים.

שימו לב שלא השתמשתי בשום כתוש רק מפני שהוא עלול להשרף בתהליך הקליה בתנור ולהעניק טעם מריר ולא טעים אם יש לכם אבקת שום זה בהחלט יכול להיות חלופה טובה.

כדי להעניק פריכות וטעם השתמשתי בשמן זית איכותי. אל פחד הוא לא יישרף בטמפרטורות הקליה של התנור ולכן אין בעיה להשתמש.

אי אפשר חטיף מלוח בלי לשים בנדיבות….מלח. אני השתמשתי במלח גס וכמות מינימלית. רוצים לוותר או להפחית לכו על זה!

חטיפי חלבון מלוחים
כזה עם בירה – שלמות

ערכים תזונתיים לכל אחד מהחטיפים:

חטיפי חומוס פריכים

מנה אחת (מתוך 2) במשקל 200 גרם תכיל:

  • 380 קלוריות
  • 16 גרם חלבון
  • 48 גרם פחמימה
  • 14 גרם שומן (מתוכו 2 גרם שומן רווי)

ביסלי יובה

מנה אחת מתוך 2 במשקל של 60 גרם תכיל:

  • 226 קלוריות
  • 33 גרם חלבון
  • 1 גרם פחמימה
  • 10 גרם שומן

קרקרים מקמח עדשים כתומות עם זעתר

מנה אחת מתוך 2 במשקל של 90 גרם תכיל:

  • 275 קלוריות
  • 22 גרם חלבון
  • 22 גרם פחמימה
  • 11 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רווי)

רוצים עוד מתכון ליובה? הקליקו כאן

בואו לעקוב אחרי בחשבון האינסטגרם

חטיפי חומוס פריכים

זמן הכנה 2 minutes
זמן בישול 30 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 380 kcal

מרכיבים

  • 1 קופסת שימורים גרגרי חומוס מבושל 340 גרם (אפשר גם חומוס קפוא)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. חממו תנור לחום גבוה (200 מעלות)

  2. סננו את גרגרי החומוס מנוזלים

  3. אם אתם משתמשים בחומוס קפוא הפשירו את החומוס רק כדי שיפרדו זה מזה

  4. הוסיפו את כל התבלינים (מלבד שמן הזית) וערבבו היטב

  5. הוסיפו את שמן הזית וערבב היטב

  6. העבירו לתבנית ובעזרת כף שטחו היטב את גרגרי החומוס

  7. קלו בתנור כ30 דקות עד שגרגרי החומוס הופכים פריכים

ביסלי יובה

זמן הכנה 2 minutes
זמן בישול 5 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 226 kcal

מרכיבים

  • 100 גרם חלבון סויה מיובש בצורת רצועות (יובה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. בקערה עמוקה שופכים את רצועות היובה

  3. מוסיפים את כל המרכיבים היבשים (מלבד שמן הזית)

  4. מערבבים היטב ומוודאים שכל התבלינים מצפים את היובה (לא נורא אם נותרו מעט בתחתית הקערה)

  5. מוסיפית את שמן הזית ומערבבים היטב

  6. משטחים על גבי תבנית אפייה

  7. קולים בתנור כ-4-5 דקות עד השחמה (זהירות היובה נשרפת מהר)

 

קרקרים מקמח עדשים עם זעתר

זמן הכנה 3 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 275 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס קמח עדשים 150 גרם
  • 1 כפית תבלין זעתר
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. בקערה עמוקה מוסיפים את קמח העדשים ואת התבלינים היבשים (זעתר, פפריקה והמלח)

  3. מערבבים היטב

  4. מוסיפים את שמן הזית ואת כוס המים ומערבבים

  5. ערבבו עד שלא נותרו גושים

  6. במידה ונותרו מעט גושים הניחו את הבלילה בצד כ5-10 דקות והם יטמעו בנוזל

  7. שטחו את הבלילה על גבי תבנית אפיה

  8. הוסיפו מעל מעט מתבלין הזעתר

  9. אפו כ15 דקות

  10. לאחר 15 דקות חתכו את השוליים החיצוניים לריבועים ואת המרכז שעדיין נותר לח אפו עוד כ10-15 דקות עד שמוכן ופריך

  11. חתכו לריבועים

 

 

א

Comments

comments