Home » כוסות ספגטי טבעוני
כוסות ספגטי טבעוני

כוסות ספגטי טבעוני

כוסות ספגטי טבעוני אפויות בתנור

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on


כשהייתי, פעם ממזמן, ספורטאי סיבולת (ריצות למרחקים ארוכים) נהגתי לאכול בערב לפני המרוץ צלחת ספגטי גדולה ועשירה.

הסיבה לכך נעוצה בכמות הפחמימות שקיימת בספגטי ודרושה לפעילות אירובית רציפה וארוכה.

לא אלאה אתכם בפרטים רבים אבל אעשה זאת בקצרה:  העמילן שבפסטה מתורגם בגוף לגליקוגן (סוג של רב- סוכר, שנאגר בגוף – בעיקר בשרירים וקצת בכליות) וממתין לרגע שבו נצטרך אנרגיה זמינה.

בזמן ריצת המרתון הוא משתחרר במהירות אל השרירים ומספק את האנרגיה הדרושה לריצה.

במרוצים רבים נהוג לארגן מסיבת פסטה המונית בערב שלפני המרוץ ואני יכול לספר לכם שתמיד הפסטות במסיבות האלו (לא משנה באיזה מרוץ) היו הפסטות הכי טעימות בעולם. אני חושב שהסיבה לכך,  היתה סוג של ירידת מתח אחרי תקופה קשה וארוכה של אימונים סיזיפים וגם התרגשות רבה לקראת שעת האפס – המרוץ עצמו.

תמיד התקשתי למדוד בצורה מדוייקת את כמות הפסטה שאני אוכל. איכשהו כמויות גדולות של פסטה במיוחד ספגטי היו “זולגות” אל הצלחת , ישירות מהסיר וגורמות לי להפר את האיזון הקלורי שבו רציתי להיות לקראת המרוץ.

לכן, מצאתי שיטה קלה ונחמדה לשליטה בכמות הספגטי שגם, על הדרך, מייצרת  נראות חגיגית ומעוררת תאבון – כוסות ספגטי טבעוני.

כוסות ספגטי טבעוני

מעט על כוסות ספגטי טבעוני

המתכון הוא ספגטי מבושל, אפוי בתוך תבנית שקעים (כמו של מאפינס) לאחר שעורבב עם רוטב קרמי, עשיר בחלבון.

אני השתמשתי בספגטי טירקולור אורגני של חברת הרדוף (גילוי נאות: גם השתתפו בהכנת מתכון זה) אפשר להחליף בכל פסטה אחרת שאתם אוהבים: ספגטי, פנה, פיוזילי ואפילו פתיתים. תתפרעו.

לרוטב השתמשתי בטופו משי ותיבלתי עם שימרי בירה ושום. אפשר להוסיף לרוטב סלק מבושל או חי, גזר, דלעת, עגבניות טריות או צלויות או כל ירק אחר שאתם אוהבים זה ייצא נפלא.

אפשר להחליף את הרוטב שאני מציע ברוטב עגבניות או רוטב שמנת על בסיס קשיו. או כל רוטב פסטה שאתם אוהבים.

הנה פוסט ישן שלי ל 3 רטבים לפסטה – אולי תאהבו

שימרי בירה  או פתיתי בירה מעניקי טעם גבינתי ועמוק לרוטב אפשר להחליף באותה כמות של מיסו לבן.

כוסות ספגטי טבעוני
אני פתוח לשמות – גם קו לציפור תופס

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

כוס פסטה טבעוני אחת מתוך 10 במשקל של 60 גרם תכיל:

  • 88 קלוריות
  • 5 גרם חלבון
  • 102 גרם פחמימות
  • 3 גרם שומן

כוסות פסטה טבעוני

ברוטב קרמי ומפנק

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 20 minutes
מנה הגשה 10 כוסות

מרכיבים

  • 140 גרם פסטה טריקולור אורגני של הרדוף לפני בישול משקל לאחר בישול וסינון ממים כ 300 גרם
  • 100 גרם טופו משי
  • 1 כף פתיתי שמרי בירה 50 גרם
  • 1 שן שום
  • 5 כפיות שמן זית 25 מ"ל

הוראות הכנה

  1. ממלאים סיר במים מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה מעל אש גבוהה

  2. מוסיפים את ספגטי הטריקולור של הרדוף ומבשלים עד ריכוך

    כוסות ספגטי טבעוני
  3. מסננים את הספגטי מהמים, מזליפים מעט שמן זית שלא ידבק ושומרים את הספגטי בצד

  4. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

מכינים את הרוטב

  1. בבלנדר טוחנים היטב את הטופו משי, פתיתי הבירה, השום ושמן הזית עד קבלת מרקם אחיד

  2. טועמים ואם צריך ממליחים

  3. מעבירים את הרוטב לקערה עמוקה, יוצקים לקערה את הספגטי ומערבבים היטב עד שכל הרוטב נטמע בספגטי

    כוסות ספגטי טבעוני
  4. מסובבים מזלג על צירו ואוספים כמות פסטה שמתאימה לביס (סבלנות לא לזלול עכשיו)

  5. מעבירים לתבנית שקעים

  6. חוזרים על תהליך עד תום הפסטה

  7. מפזרים מעט שמרי בירה

  8. אופים כ 20 -30 דקות עד הזהבה

  9. הכוסות פסטה יצאו מהתבנית בקלות רק לאחר קירור. אז סבלנות

 

 

 

Comments

comments