Home » עוגת גבינה טבעונית בצנצנת
עוגת גבינה טבעונית עם תותים

עוגת גבינה טבעונית בצנצנת

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

עוגת גבינה טבעונית בצנצנת עם תותים ועשירה בחלבון

[

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

 

חייב חייב חייב לשתף אתכם במשהו שיושב לי כבד על הלב.

לפני שהייתי טבעוני אהבתי מאוד לאכול בחג השבועות עוגות גבינה שהייתי מכין לעצמי מגבינה רזה, יוגורט, מעט סוכר והרבה ביצים.

עוגה עשירה בחלבון ודלה בקלוריות.

כאשר הפכתי לטבעוני ופסקתי לאכול מוצרים מן החי, מודה ומתוודה שלא הצלחתי למצוא חלופה תזונתית ראויה לעוגות הגבינה הדיאטטיות.

עוגות "הגבינה" הטבעונית בדרך כלל עשירות באגוזים כמו קשיו או שקדים או שמנים כמו שמן קוקוס. שזה אחלה ואני בטוח שהעוגות האלו טעימות אבל…עשירות מאוד בקלוריות.

בשבועות לפני שנה, פרסמתי מתכון לעוגת גבינה טבעונית חגיגית ויפה שהיא דלת קלוריות: פרוסה מכילה 10 גרם חלבון ו337 קלוריות והיא בהחלט יכולה להיות אלטרנטיבה ראויה.

החיסרון היחיד שלה שהוא דורש קצת עבודה.

אזאם בא לכם, בכל זאת, לתקתק משהו מפנק לארוחת החג, שיהיה עשיר בחלבון, ללא תוספות של שמנים מיותרים וקלוריות אני מציע להביא את קינוח הכוסות הזה: עוגת גבינה טבעונית בצנצנת עם תותים

ועשירה מאוד בחלבון.

אפשר להגיש אותו בכוסות אבל לפי דעתי הכי מגניב להגיש אותו בצנצנות.

עוגת גבינה טבעונית עם תותים

מעט על המתכון :

אני השתמשתי במתכון במעדן סויה Bio בטעם טבעי. אני מחבב מאוד את המעדן בשל העובדה שהוא איננו ממותק ומעניק טעם חמצמץ ונעים.

כדי לייצר נפח וקצת לייצב, השתמשתי במעט טופו טבעי של תנובה ומעט שיבולת שועל (גם לתוספת סיבים תזונתיים) אם אתם רוצים להחליף את השיבולת שועל אפשר להחליף באותה כמות של כוסמת ירוקה טחונה.

אפשר כמובן להשתמש בכל פרי שתחפצו אני ממליץ על כל סוגי פירות-היער (כמו תותים, פטל, חמוציות, אוכמניות וכו)

אפשר פירות קפואים, אפשר טריים ואפילו מיובשים (רק ללא תוספת סוכר)

למי שלא יודע: פירות יער הן פירות נהדרים מכיוון שהם מכילים גם כמות קלוריות נמוכה, כמות נוזלים גבוהה וגם כמות יפה של נוגדי חמצון, וויטמינים ומינרלים.

לתחתית השתמשתי בביסקוויטים של פתי-בר אפשר להחליף בתערובת של שיבולת שועל עם מחית תמרים  (אך יעלה דרמתית את כמות הקלוריות)

לתוספת טעם ועניין הכנתי ריבת צ'יה מהירה .  למקור נפלא לאומגה 3 וסיבים תזונתיים.

אפשר לחלוטין לקצר תהליכים ולהוסיף כף של ריבה ללא סוכר = 17 קלוריות

השתמשתי בסוכר קוקוס לתוספת טעם אגוזי ועמוק, שהוא חביב עלי במיוחד.  אם אתם רוצים ריבה בהירה בעלת צבע עז השתמשו בסוכר לבן.  סוכר הקוקוס צובע את הריבה בצבעו האופייני.

השתמשתי בסקופ של אבקת חלבון סויה בטעם ווניל. אם יש לכם אבקת חלבון בטעם תותים או אפילו אוכמניות, לכו על זה. זה ישתלב מצוין.

עוגת גבינה טבעונית עם תותים

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

כל צנצנת של עוגת גבינה טבעונית עם תותים במשקל 250 גרם תכיל:

340 קלוריות

20 גרם חלבון

49 גרם פחמימה

11 גרם שומן

עוגת גבינה טבעונית עם תותים

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 3 מנות

מרכיבים

לריבת צ'יה

  • 150 גרם תותים קפואים כוס
  • 15 גרם סוכר קוקוס 1 כף
  • 12 גרם זרעי צ'יה 2 כפות
  • מיץ מחצי לימון

לקרם הגבינה

  • 250 גרם מעדן סויה BIO בטעם טבעי של תנובה 2 מעדנים
  • 150 גרם תותים קפואים כוס
  • 100 גרם טופו טבעי של תנובה
  • 35 גרם שיבולת שועל 3-4 כפות
  • 30-60 מ"ל משקה סויה לייט של תנובה 3-6 כפות
  • מיץ מחצי לימון
  • 25 גרם אבקת חלבון סויה בטעם ווניל 1 סקופ

לשכבת הבסיס

  • 80 גרם עוגיות פתי-בר בין 10-12 עוגיות

הוראות הכנה

  1. מכינים את ריבת הצ'יה

  2. לסיר רחב מוסיפים 150 גרם תותים, 2 כפות סוכר הקוקוס ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב

  3. התותים אמורים להגיר הרבה נוזלים. זה תקין

  4. הוסיפו את הזרעי הצ'יה ערבבו היטב שכל הנוזלים יספגו בזרעים. כבו את האש והניחו בצד

  5. להכנת קרם הגבינה

  6. טחנו היטב את כל המצרכים במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד

  7. להכנת שכבת הבסיס

  8. טחנו במעבד מזון את עוגיות הפתי-בר עד קבלת מרקם גרגרי.

  9. במידה ואתם רוצים שהעוגיות יהפכו לפחות חוליות, הוסיפו כף או 2 של מים או משקה סויה והדקו היטב

  10. הרכיבו את הקינוח

  11. בצנצנת עמוקה הניחו 2-3 כפות של העוגיות המרוסקות

  12. בצדדים אפשר לעטר עם תותים חתוכים

  13. צקו מעל את תערובת הגבינה

  14. מעל הניחו 2 כפות של ריבת הצ'יה ולבסוף עטרו עם תותים טריים

 

Comments

comments