Home » פאלק פניר טבעוני
פאלק פניר טבעוני

פאלק פניר טבעוני

איך מכינים פאלק פניר טבעוני ?

חצי שנה אחרי שהשתחררתי מהצבא מצאתי את עצמי נוחת במומבאיי וחוטף הלם תרבות.

שום דבר לא הכין אותי לרעש, ההמולה, הצבעים והריחות של העיר העצומה הזו.

אני זוכר שהרקישה שלקחתי משדה התעופה הורידה אותי בתחנת הרכבת המרכזית והעצומה של מומבאיי ואינספור ילדים מלוכלכים הושיטו את ידם אלי וביקשו: “מיסטר, רופי”.

מיהרתי לקחת את הרכבת הראשונה שיצאה משם ומצאתי את עצמי כעבור מספר שעות יושב במסעדה קטנה ושקטה על גדת שדה אורז רחב ופסטורלי, נהנה מהחום הכבד ומהשקט ומתלבט ארוכות מה להזמין לאכול.

לא הכרתי כלום בתפריט ולא היה לי מושג מה הוא אוכל הודי.

כל מה שידעתי על אוכל בעולם באותו זמן הוא האוכל של אמא שלי או האוכל הצבאי , שהסתכם אז בפתיתים או פיצה.

שלחתי את היד באופן מקרי והנחתי אותה על השורה הראשונה ואמרתי למלצר: “i’ll have this please”

לא ידעתי מה אני עומד לקבל.

כעבור זמן רב מאוד המלצר הניח בפני 2 קעריות קטנות: האחת עם אורז לבן והשניה עם תבשיל בצבע ירוק עז משובץ קוביות בצבע לבן.

הקוביות היו גבינת פאניר והצבע הירוק מקורו מתרד. שם התבשיל: פאלק פאניר. תבשיל תרד עם גבינת פאניר.

זו היתה הפעם הראשונה שאכלתי אוכל הודי וזו היתה התאהבות מרגע הראשון .

המתכון שלפניכם הוא טבעוני ולכן את גבינת הפאניר המסורתית, אחליף בקוביות של טופו צרוב שמשתלב באופן מושלם עם רוטב התרד המתובל.

מאוד מומלץ להגיש את המנה עם אורז לבן או מלא שאיננו מתובל כלל.

 

פאלק פניר טבעוני
אינדייה מיי לאב

מעט על פלאק פניר טבעוני

הבסיס של הרוטב הוא תרד טרי.

שימו לב שלא מדובר בבייבי תרד (שיותר מיועד לסלטים) ואם אינכם מוצאים תרד טרי אפשר להשתמש במדליוני תרד קפוא.

התבלינים של התבשלי הם תבלינים מסורתיים שמעניקים את הטעם האופייני לאוכל הודי.

ניסיתי לצמצם למינימום את התבלינים במתכון אבל אם אתם רוצים טעם אותנטי של הודו לא יהיה מנוס מלשנס מותניים ולצאת אל השוק ולרכוש אותם.

בסוף המתכון כדי להעניק לרוטב מעט “גוף” הוספתי מעט מאוד קרם קוקוס מופחת שומן. (6-7% ) אל תוותרו. זה מעניק ארומה וטעם נפלא.

אם אתם רוצים להחליף את התרד, להסיר את התבלינים לכו על זה.

אבל אל תשלחו לי אחר -כך הודעות: “מה זה? אין לזה טעם של פלאק פניר”.

פאלק פניר טבעוני
לצלול פנימה ולא לצאת

ערכים תזונתיים של פאלק פניר

מנה אחת של פלאק פניר במשקל 300 גרם תכיל:

  • 380 קלוריות
  • 27 גרם חלבון
  • 14 גרם פחמימה
  • 26 גרם שומן

תוספת של מנת אורז (חצי כוס) במשקל 120 גרם לפני בישול תכיל:

  • 144 קלוריות
  • 3 גרם חלבון
  • 32 גרם פחמימה
  • 0 גרם שומן

נשאר לכם מלא תרד? אולי תרצו לעשות קציצות?

פאלק פניר טבעוני

המנה הכי אהובה מהודו בגרסה טבעונית וטעימה

מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

  • 300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן ניטרלי בטעמו
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 קורט פלפל שחור שלם
  • 250 גרם עלי תרד שטופים ללא הגבעולים
  • 1/2 חצי בצל קצוץ
  • 1 כף שטוחה גרהם מסאלה
  • 1 כף שטוחה אבקת כורכום
  • 3-4 פרוסות פלפל חריף טרי
  • 3 כפות קרם קוקוס דל שומן

הוראות הכנה

  1. במחבת מחממים כף שמן אחת ומטגנים את קוביות הטופו עם מעט מלח כ 6-7 דקות

  2. מוציאים את הטופו מהמחבת ושומרים בצד

  3. מוסיפים את התרד ומאדים עד שהתרד מאבד מנפחו

    פאלק פניר טבעוני
  4. מוציאים וטוחנים בבלנדר עד קבלת משחה בצבע ירוק עז

  5. מעבירים למחבת כף שמן נוספת ומעבירים את זרעי הכוסברה ואת הפלפל השחור ומטגנים כדקה - שתיים

  6. מוסיפים את גרהאם מסאלה ואת הכורכרום ומטגנים כדקה - שתיים

  7. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף

  8. מוסיפים את הפלפל החריף

  9. מוסיפים את מחית התרד ומערבבים

  10. מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים

    פאלק פניר טבעוני
  11. שופכים את קרם הקוקוס, מערבבים ומגישים

    פאלק פניר טבעוני

Recipe Video

 

 

 

 

 

Comments

comments