שלושה מתכונים לשיבולת שועל: עשירה בסידן, עשירה בברזל ועשירה באומגה 3
חלום שלי שמישהו יתרגם כמו שצריך את OVERNIGHT OATS לעברית כמו שצריך. (שיבולת שועל בן לילה הכי קרוב, לא?)
בכל אופן אני מאוד לאכול בבוקר את הדייסה שלי לא מבושלת, אחרי שנחה לה במקרר כל הלילה.
בבוקר מתקבלת דייסה נהדרת, סמיכה בדיוק כמו שצריך ומשיבעה לפחות עד ארוחת הצהריים (אם אתם נשנשנים כמוני אז עד ארוחת 10)
הסיבה שאני לא מבשל את הדייסה היא עצלות נטו. כמה דקות לפני שאני הולך לישון אני מערבב שיבולת שועל עם חלב סויה וכשאני קם בבוקר יש לי דייסה.
זהו.
לא הפעלתי גז או מיקרוגל, לא טינפתי סיר.
הכי קל, הכי פשוט
את המתכונים שלפינכם יצרתי בצורה שתעניק דגש על על נוטירינטים חשובים שלאחרונה חשתי שאני מזניח אותם כמו: סידן, ברזל ואומגה 3.
הבסיס הוא אותו בסיס: שיבולת שועל וחלב צמחי.
התוספות לכל דיסה הן מעניקות את הפלוס המוברך.
לא מזמן כתבתי פוסט על שב"ש ומדוע אני אוכל אותה בכל בוקר. פירטתי בפוסט על היתרונות הבריאותיים שלה ומדוע היא כך כל טובה לנו.
מעניין אתכם? כנסו הנה לפוסט המלא
זה לא תוכן שיווקי אבל חייב לשתף אתכם בחמאות בוטנים ושקדים האיכותיים של ראסטיז – אם בא לכם להציץ במוצרים שלהם זה הלינק לאתר

מעט על המתכונים
אז למען הסר ספק. שיבולת שועל (דקה או עבה) איננה דרוש לעבור בישול מכיוון שהיא עברה עיבוד מסויים במהלך הייצור.
אם אתם רוצים לאכול דייסה חמה פשוט העבירו את המרכיבים לסיר או לקערה ואותה הכניסו למיקרוגל. הערכים התזונתיים לא ישתנו.
אפשר גם להכין את הדייסה עם מים במקום חלב צמחי אבל זה יהיה הרבה פחות טעים.
מלבד הפטל כל התוספות לדייסה שציינתי הכרחיות רק במידה ואתם רוצים אקסטרה של אומגה3, סידן או ברזל. זה לא ישפיע על סמיכות הדייסה.
ערכים תזונתיים:
דייסת שיבולת שועל עשירה בסידן במשקל 288 גרם תכיל:
- 410 קלוריות
- 15 גרם חלבון
- 63 גרם פחמימה
- 13 גרם שומן
- 222 מ"ג סידן
דייסת שיבולת שועל עשירה בברזל במשקל 210 גרם תכיל:
- 414 קלוריות
- 10 גרם חלבון
- 63 גרם פחמימה
- 16 גרם שומן
- 3 מ"ג ברזל
דייסת שיבולת שועל עשירה באומגה 3 במשקל 250 גרם תכיל:
-
- 423 קלוריות
- 16 גרם חלבון
- 40 גרם פחמימה
- 25 גרם שומן
- אומגה 3 – 3 גרם

דייסת שיבולת שועל עשירה בסידן
מרכיבים
- 3 כפות שיבולת שועל דקה 35 גרם
- 1/2 כוס חלב סויה 120 מ"ל
- 1 כף חמאת בוטנים 25 גרם
- 1 בננה פרוסה 90 גרם
- 1 כפית אבקת קקאו 4 גרם
- 4-5 פרוסות קוקוס יבש 15 גרם
הוראות הכנה
-
מניחים בתחתית קערה או צנצנת את חמאת הבוטנים
-
מכניבים את שיבולת שועל ואת הקקאו לצנצנת ומערבבים היטב
-
יוצקים את חלב הסויה ומערבבים היטב
-
מניחים במקרר ללילה (או לפחות לשעה) עד ששיבולת שועל תתגבש
-
בסמוך לאכילה מוסיפים את הבננה ואת פרוסות הקוקוס וזוללים

דייסת שיבולת שועל עשירה בברזל
מרכיבים
- 3 כפות שיבולת שועל 35 גרם
- 1/2 כוס חלב שקדים 120 מ"ל
- 1 כפית חמאת שקדים טבעית ללא תוספת סוכר 18 גרם
- 4 משמשים מיובשים (שימו לב שהם כהים ולא צהובים) 40 גרם
הוראות הכנה
-
מניחים בתחתית קערה או צנצנת עמוקה את חמאת השקדים
-
מוסיפים את שיבולת השועל, יוצקים מעל את חלב השקדים ומערבבים היטב
-
מניחים במקרר למשך לילה או לפחות כשעה עד ששיבולת השועל מתגבשת לכדי דייסה
-
בסמוך לאכילה הוסיפו את המשמשים המיובשים וזללו

דייסת שיבולת שועל עשירה באומגה 3
מרכיבים
- 3 כפות שיבולת שועל 35 גרם
- 2 כפות זרעי צ'יה 12 גרם
- 1/4 כוס פטל טרי/ קפוא 50 גרם
- 1/2 כוס חלב סויה 120 מ"ל
- 5 אגוזי מלך 25 גרם
הוראות הכנה
-
בקערה עמוקה או צנצנת מניחים את הפטל
-
מעבירים את שיבולת השועל, זרעי הצ'יה ויצקים מעל את חלב הסויה
-
מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך לילה או לפחות כשעה עד ששיבולת השועל והצ'יה מתגבשים לכדי דייסה
-
בסמוך לאכילה מוסיפים את אגוזי המלך וזוללים