מאק אנד צ'יז טבעוני ועשיר בחלבון
השבוע שאלתי בקבוצה החדשה שלי: "מבשלים ואוכלים עם חגי לפלר" איזה מתכון אתם רוצים שיעלה בבלוג?
מעט על מאק אנד צ'יז טבעוני
כאמור הרוטב מתבסס על כרובית מבושלת וטופו משי
טופו משי הוא טופו רך מאוד ומגיע במרקם שדומה לפנקוטה. הוא מכיל כמות נוזלים גבוהה יותר מטופו רגיל ולכן גם פחות קלוריות
אי אפשר להחליף במתכון הזה את הטופו משי בטופו רגיל. סורי
אה וגם לא את הכרובית.
אולי פשוט כדאי להחליף מתכון.
כדי להעניק צבע כתמתם ויפה כמו במתכונים של מאק אנד צ'יז לא טבעונים
(הם משתמשים בגבינת צ'דר כתומה) הוספתי גזר אחד קטן פרוס. אפשר להחליף במעט בטטה או דלעת או לוותר לחלוטין.
את הטעם הגבינתי מעניקים התבלינים כמו: שמרי בירה, אגוז מוסקט וחרדל אפשר גם להחליף במעט מיסו לבן או מעט קשיו מושרה במים.
עכשיו, גולת הכותרת: הפסטה
אני השתמשתי בפסטה מעדשים כתומות של חברת Felicia (זה אינו תוכן מומן)
הפסטה מכילה כמות נאה של חלבון ואיננה מכילה גלוטן
אבל לא משנה כמה תבשלו אותה היא לעד (כך נדמה לי) תשמור על מרקם אל-דנטה. זתומרת לא ממש מתרככת
אם אתם ממש לא אוהבים נסו לבדוק כמה חלבון יש בפסטה מקמח מלא – מבטיח לכם הפתעה 🙂
ערכים תזונתיים:
מנה של פסטה (רוטב + פסטה) מתוך 4 במשקל של 350 גרם תכיל:
- 380 קלוריות
- 42 גרם פחמימה
- 26 גרם חלבון
- 12 גרם שומן
ערכים של מנה רוטב (ללא פסטה) במשקל 250 גרם תכיל:
- 107 קלוריות
- 11 גרם פחמימה
- 11 גרם שומן
- 10.5 גרם חלבון
רוצים עוד רוטב לפסטה? לחצו הנה

מאק אנד צ'יז טבעוני
מרכיבים
- 1 יחידה כרובית קטנה 700 גרם
- 1 יחידה גזר קטן מקולף 50 גרם
- 1 אריזה טופו משי 340 גרם
- 1 כפית שמן זית 10 מ"ל
- 2 כפות שמרי בירה 20 גרם
- 2 כפית חרדל דיז'ון 20 גרם
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט
- מעט מלח
- 250 גרם פסטה מעדשים - לפני בישול אני השתמשתי בפסטה של חברת Felicia
הוראות הכנה
-
מחממים תנור לחום בינוני ל180 מעלות
-
מפרקים את הכרובית לפרחים
-
פורסים את הגזר לפרסות
-
מבשלים את הכרובית ואת הגזר בסיר עם מים רותחים כ 10 דקות עד התרככות
-
הגזר והכרובית אמורים להיות מאוד רכים
-
למעבד מזון או בלנדר הוסיפו את הטופו, שמן הזית, שמרי הבירה, החרדל, השום הכתוש, אגוז המוסקט המלח
-
סננו את הכרובית והגזר מהנוזלים והעבירו למעבד המזון
-
טחנו היטב עד שמקבל רוטב אחיד, כתמתם וקרמי
-
העבירו לקערה
-
בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן
-
סננו את הפסטה והעבירו לקערה עם הרוטב
-
ערבבו היטב עד שהרוטב מכסה באופן מלא את הפסטה
-
העבירו לתבנית אפייה ואפו בין 15-20 דקות עד שהחלק העליון של הפסטה משחים מעט
-
זללו כשחם
Comments
comments