מתכון מהיר ומפנק לתבשיל עדשים שהכי כיף ומומלץ לאכול לארוחת צהריים או סתם אחרי אימון.
מתכון קל להכנה, אינו דורש השריה של העדשים, דל בקלוריות, עשיר בחלבון עם תבלינים שכל אחד יכול למצוא.
לא יודע מה אתכם, אבל שהחורף בחלון ומתחיל להחשיך מוקדם ומזג אוויר הופך קריר וחורפי, אני אוהב להיכנס למטבח ולהכין בעיקר תבשילים עשירים ומפנקים.
אחד שכזה הוא תבשיל העדשים הכתומות הזה:
לא במקרה, נזיד עדשים הוצע לעשיו תמורת הבכורה: "הלעיטני נא מן האדום האדום הזה", ותכלס, אפשר להבין מדוע.
עדשים כתומות, למי שלא יודע, הן מזינות מאוד והן מקור מעולה לחלבון (כוס עדשים מכילות כ 16 גרם חלבון) .
הן קלות מאוד להכנה, אינן דורשות השרייה כלל ובעלות טעם עדין שמשתלב כמעט בכל תבשיל.
תבשיל העדשים הוא בניחוח אסייתי הודות לחלב הקוקוס, הג'ינג'ר והסויה. במקום עלי כוסברה המסורתיים השתמשתי בעלי בזיליקום הנותנים, בעיני, טוייסט מעניין ומרענן.
הוא גם עשיר בוויטמין A העוזר לחידוד הראייה, עוזר לשמירה על העור והרקמות הריריות.
יש הטוענים כי עשב התיבול הנפלא הזה מסייע לטיפול בבעיות עיכול שונות, כאבי בטן, כאבי ראש ומסייע לגוף להירגע (בייחוד בשילוב הג'ינג'ר).

מתכון לתבשיל עדשים מהיר
מרכיבים
- 2 כוס עדשים כתומות אין צורך להשרות במים לפני
- 2 כף שמן קוקוס או שמן קנולה
- 2 כפית כורכום
- 1 צרור עלי בזיליקום 7-10 עלים
- 2 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 2 כף רוטב סויה ללא נתרן
- 2 כף קרם קוקוס 21% שומן
- 2 כפית שן שום מגורדת
- 3 פרוסות פלפל חריף להגשה
הוראות הכנה
-
מחממים בסיר עמוק את השמן
-
מטגנים את השום הג'ינג'ר, הכורכום ומחצית מעלי הבזיליקום כמספר שניות.
-
מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב עד שכל השמן והתבלינים עוטפים את העדשים היטב.
-
מוסיפים כוס וחצי מים, רוטב הסויה ומביאים לרתיחה
-
מוסיפים את שאר עלי הבזיליקום, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ 15 דקות
-
מוסיפים את קרם הקוקוס עם חצי כוס מים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כ 5 דקות נוספות.
-
מגישים חם בליווי פלפל חריף, ג'ינג'ר מגורד ועלי בזיליקום