Home » קציצות עדשים טבעוניות חריפות אש עם שיבולת שועל
קציצות עדשים טבעוניות חריפות עם שיבולת שועל

קציצות עדשים טבעוניות חריפות אש עם שיבולת שועל

קציצות עדשים טבעוניות חריפות אש עם שיבולת שועל.

מנה מעולה למנה עיקרית אשר מכילה כמות חלבון גבוהה. מושלם עם חלה טרייה או עם אורז

קציצות עדשים טבעוניות

את הפוסט הזה אני רוצה להקדיש לאוהבי החריף או יותר נכון לאנשים שלא אוהבים חריף.

הידעתם ששילוב קבוע של תבלינים חריפים בארוחה כגון: פלפל חריף, שום וג’ינג’ר וכיוצא בזה מגרים את הפרשת חומצות הקיבה, מייעלים את מערכת העיכול, מגבירים את שריפת הקלוריות וגורמים לתחושת שובע לאורך זמן.

למעשה אכילה קבועה של אוכל חריף (במידה, כן?) גורמת להאצה של מטבוליזם ולתחושה כללית נמרצת.

לשם כך אני משתף אתכם במתכון של קציצות טבעונית  החריפות מעדשים כתומות דקל מאוד להכין. הן אהובות עלי במיוחד מפני שצריך רק 6 מרכיבים, הן מכילות כמות נאה של חלבון מלא ודרושות להן רק 10 דקות של אפייה בתנור.

הכי כיף לטבול חלה טרייה ברוטב החריף או אורז שמשתלב עמם בצורה מושלמת.

קחו את המנה הזו לעבודה ואני מבטיח לכם שכולם יינעצו בכם מבטי קינאה.

קציצות עדשים טבעוניות

אז מה צריך?

6 קציצות בגודל בינוני- חריפות פיקנטי

לקציצות

  1. 2 כוסות של עדשים אדומות מושרות לילה בהרבה מים
  2. חצי כוס שיבולת שועל דקה (או שיבולת שועל עבה, טחונה מעט במעבד מזון)
  3. 2 שיני שום
  4. 100 מ”ל שמנת סויה (או חלב סויה לא ממותק)
  5. 3 כפות שמן זית
  6. קורטוב אבקת צ’ילי (אם אתם אמיצים קחו עוד)

 

לרוטב

  1. כרישה אחת פרוסה לפרוסות
  2. בצל אחד פרוס
  3. גזר אחד קלוף ופרוס לפרוסות
  4. עגבנייה אחת חתוכה לקוביות
  5. פלפל אדום אחד חתוך לקוביות
  6. חצי פלפל חריף פרוס (אם אתם פחדנים 2- 3 פרוסות יספיקו)
  7. 5 שיני שום פרוסות
  8. קופסת שימורים של עגבניות קצוצות
  9. חצי צרור כוסברה
  10. כפית חיוואג’ למרק

מה עושים?

מתחילים עם הרוטב

מטגנים את כרישה, הבצל השום והחוייאג’ עם מעט שמן עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הגזר, עגבניה,פלפל החריף, פלפל אדום והכוסברה וממשיכים לטגן כ3-5 דקות על אש בינונית.

מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומוסיפים חצי כוס מים. מערבבים,מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ 15 דקות על אש נמוכה עד שמתקבל רוטב עגבניות עשיר.

קציצות.

מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180 מעלות)

מסננים את העדשים מהמים וטוחנים אותם במעבד מזון יחד עם שיבולת השועל, שיני השום ושמנת הסויה עד שמתקבלת עיסה. מניחים בצד כעשר דקות עד שהעיסה מתייצבת.

*במידה והעיסה נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד שיבולת שועל.

בעזרת ידיים רטובות יוצרים צורה של קציצות ומניחים על גבי תבנית אפיה.

מקשטים עם מעט שיבולת שועל ומזליפים שמן זית.

אופים את הקציצות כ 10-15 דקות והן משחימות מעט.

אפשר גם לטגן את הקציצות האלו עם מעט שמן במחבת וזה בכלל להיט.

לאחר האפייה מניחים את הקציצות בתוך רוטב עגבניות החם ונותנים להם לספוג את כל הטעמים בעודם חמים כמספר דקות.

 

 

 

 

Comments

comments