Home » 3 סלטים מושלמים לקיץ
מלון, שעועית שחורה וטרגון

3 סלטים מושלמים לקיץ

3 סלטים מושלמים לקיץ

צפו בוידאו

את הבלוג “עושה סלט” הכרתי דרך האינסטגרם המושלם שלו ועד מהרה התמכרתי לאסתטיות ולקונספט המבריק.

בתור חובב סלטים מושבע, החלטתי שאני חייב לדעת מי עומד מאחורי הבלוג המושקע ויצרתי קשר.

לא יכלתי לשאת את המחשבה שיש מישהו כל כך מוכשר שאני לא עדיין לא מכיר.

כך הכרתי את נדב (אתם יכולים לקרוא לו מלך הסלטים כי הוא מאסטרפיס )

נפגשנו לפני חודש ימים וצילמנו יחד 3 סרטונים ל 3 סלטים קייצים נפלאים עם פירות קיץ וקטניות (או דגנים) שיכולים להיות ארוחה מלאה כזו שכיף להגיש לאורחים או כשאתם ממש רוצים לפנק את עצמכם.

אלו הסלטים שהכנו ואני מצרף את הערכים התזונתיים לכל אחד מהם:

סלט עדשים אגסים, ושאלוט מקורמל 

עדשים, אגסים ושאלוט מקורמל
עדשים, אגסים ושאלוט מקורמל

ערכים תזונתיים למנה (במשקל של 200 גרם ) מתוך 4 מנות תכיל:

  • 400 קלוריות
  • 10 גרם חלבון
  • 40 גרם פחמימה
  • 24 גרם שומן

סלט מלון, שעועית שחורה וטרגון

סלט מלון, שעועית שחורה וטרגון
סלט מלון, שעועית שחורה וטרגון

ערכים תזונתיים למנה (במשקל של 250 גרם ) מתוך 4 מנות תכיל:

  • 369 קלוריות
  • 14 גרם חלבון
  • 36 גרם פחמימה
  • 19 גרם שומן

סלט נקטרינה, כוסמין וירוקים

סלט נקטרינה, כוסמין וירוקים
סלט נקטרינה, כוסמין וירוקים

ערכים תזונתיים למנה (במשקל של 200 גרם ) מתוך 4 מנות תכיל: 

  • 600 קלוריות
  • 9 גרם חלבון
  • 45 גרם פחמימה
  • 20 גרם שומן

עדשים, אגסים ושאלוט מקורמל

מנה הגשה 4 מנות
קלוריות 350 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים שחורות (קוויאר) לפני בישול 170 גרם
  • 1 אגס גדול
  • 5-7 בצלי שאלוט
  • 3 גבעולי אורגנו
  • 1 חופן אגוזי מלך קצוצים 40 גרם
  • 2 כפות סוכר

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית 72 מ"ל
  • 1/2 מיץ לימון
  • 1 כף חומץ
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול, כשהמים רותחים ( ממש בועות גדולות) מוסיפים את העדשים.

  2. מבשלים את העדשים כ 17-19 עד התרככות

  3. מסירים מהאש ומסננים מיד, שוטפים את העדשים בהרבה מים קרים בכדי לעצור בישול מעבירים לקערה עמוקה .

  4. מקלפים את בצלי השאלוט, מסירים קצוות וחוצים לאורכם. מחממים מחבת על להבת גז נמוכה ממיסים את הסוכר בזהירות, משגיחים כל הזמן שלא ישרף וכאשר הסוכר נמס והפך לנוזל מוסיפים ממש בזהירות את בצלי השאלוט וכף שמן.

  5. חשוב להקפיד לעבוד על להבת גז נמוכה ובעזרת כף עץ לגלגל את הבצלצלים כל הזמן ובכך ולעטוף אותם בקרמל - לאחר 3 דקות שהבצלים מתרככים ומקורמלים היטב, מסירים מהאש, מניחים את הבצלים בצד להצטנן.

  6. חותכים את האגס לקוביות קטנות, מוסיפים לקערת הערבוב.

  7. מפרידים את עלי האורגנו מן הגבעול, משאירים בשלמותם ומוסיפים גם כן לקערה.

  8. לאחר שהבצלים התקררו מוסיפים גם אותם, את אגוזי המלך ואת כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.

סלט מלון, שעועית שחורה וטרגון

מנה הגשה 4 מנות
קלוריות 369 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס שעועית שחורה לפני בישול
  • 1/2 מלון
  • 1 זוקיני
  • 3 גבעולי טרגון
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 7-10 זיתים שחורים

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף חומץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית מלח גס

הוראות הכנה

  1. עוד לפני הבישול מומלץ להשרות את השעועית בהרבה מים ללילה לפחות.

  2. מסננים את מי ההשריה, מעבירים את השעועית לסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה, לאחר כ25 דקות השעועית מתרככת, השעועית מוכנה שהיא נגיסה אך לא רכה ונמעכת.

  3. מסירים מהאש ומסננים מיד, שוטפים את השעועית בהרבה מים קרים בכדי לעצור בישול, מסננים ומעבירים לקערת ערבוב.

  4. חוצים את המלון, מנקים את הגרעינים החוצה ומשאירים בקליפתו בעזרת כף פריזיאן (הכף הזו שמייצרת כדורים קטנים) קורצים כדורים מהמלון (ללא הקליפה כמובן).

  5. אפשר בהחלט אפשר לקלף את המלון ולחתוך לקוביות יחסי גדולות (נגיד 2 קוביות על מזלג), מוסיפים לקערת הערבוב.

  6. את הזוקיני חותכים לאורכו לארבעה חלקים, פורסים דק ומוסיפים לקערה.

  7. מפרידים את עלי הפטרוזיליה מן הגבעולים הגסים וקוצצים גס.

  8. את עלי הטרגון מפרידים מן הגבעול ומשאירים בשלמותם, מוסיפים לקערה.

  9. את הזיתים השחורים מגלענים, קוצצים גס ומוסיפים לקערת הסלט.

  10. מוסיפים את כל חומרי הרוטב, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.

 

סלט נקטרינה, כוסמין וירוקים

מנה הגשה 4 מנות
קלוריות 600 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס חיטת כוסמין לפני בישול
  • 1 נקטרינה
  • 2 מלפפונים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 בצל ירוק
  • 1 חופן גרעיני חמניה 17 גרם

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף חומץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. ממלאים מים בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומבשלים את חיטת הכוסמין כ25 דקות.

  2. מסירים מהאש ומסננים מיד, שוטפים בהרבה מים קרים בכדי לעצור בישול, מסננים ומעבירים לקערת ערבוב.

  3. בעזרת סכין קטנה וחדה חוצים את הנקטרינה לאורכה (בתנועה היקפית, מהקודקוד כלפי מטה), אוחזים בשתי צידי הנקטרינה ומסובבים את כפות הידיים בכיוונים מנוגדים בכדי להפריד בין חלקי הפרי, בזהירות ובעזרת סכין שולפים את הגלעין, ניתן גם לחרות לרבעים ולהפריד בזהירות. חותכים את הנקטרינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.

  4. חוצים את המלפפונים לאורכם, חותכים לרצועות דקות וקוצצים לקוביות (בגודל זהה לאלה של קוביות הנקטרינה), מוסיפים לקערה.

  5. מפרידים את עלי הכוסברה מן הגבעולים, קוצצים גס ומוסיפים לקערה.

  6. פורסים דק את הבצל הירוק על כל חלקיו ומוסיפים לסלט.

  7. מוסיפים גם את גרעיני החמנייה ואת כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.

 

Comments

comments