-
מכינים מסבחת סלק ושעועית
שופכים את מי ההשריה של השעועית ומעבירים אותה לסיר עמוק.
-
מכסים במים מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי עד שהשעועית מתרככת לחלוטין (אפשר לזרז הליכי בישול על ידי הוספה של חצי כפית סודה לשתיה).
-
מסירים מהכיריים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול בצד.
-
מעבירים למעבד מזון את השעועית המבושלת, כוס מי הבישול, קוביות הסלק, חצי מכמות השום הכתוש, 2-3 כפות של שמן זית ומיץ מחצי לימון וטוחנים היטב עד שמתקבלת מסבחה וורודה ואחידה במרקם.
-
מכינים שמנת קשיו
-
מסננים את הקשיו ממי ההשרייה ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים חצי כוס מים, שן שום, מיץ מחצי לימון ומעט שמן זית וטוחנים במהירות גבוהה כמספר דקות עד שמתקבלת משחה אחידה.
-
מכינים את כדורי הפולנטה
-
מחממים בסיר עמוק 2 כוסות חלב סויה ומוסיפים 2-3 כפות של שמנת הקשיו, מחצית מהשום הכתוש ומיץ מחצי לימון ומביאים לרתיחה.
-
שופכים את קמח התירס, לתוך הסיר באיטיות, תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ, עד שמתקבלת עיסה דביקה. אל תמהרו - התהליך אמור לקחת מספר דקות.
-
מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורה שנוח לעבודה איתה בידיים.
-
לאחר הצינון מתקבלת דייסת קמח תירס דביקה ודחוסה. מפוררים בעזרת הידיים את הדייסה שהתקשתה, ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג.
מניחים על גבי מחבת חמה את כדורי הפלונטה, וצורבים מספר דקות מכל צד עד השחמה.
אפשר עם מעט מאוד שמן זית.
-
מגישים בכל צלחת 4 כדורי פולנטה חמים על גבי כף אחת של מסבחת סלק ושעועית בובס וכפית אחת שמנת קשיו.