מחממים תנור ל180 מעלות
בקערה עמוקה מערבבים את הקמח עם הסוכר, המלח ואבקת הקקאו
בקערה קטנה מערבבים את תחליף הבייצים עם 4 כפות מים עד שמתקבלת עיסה יציבה ואחידה
מוסיפים את תחליף הביצים לתערובת של הקמח ומוסיפים את חלב הסויה, השמן ומעט מהשוקולד צ'יפס (השאירו קצת לקישוט) ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה
שטחו את העיסה על גבי תבנית אפייה משומנת היטב
המיסו במיקרוגל את חמאת הבוטנים
צקו את חמאת הבוטנים על גבי בלילת הבראוניז ובעזרת סכין צרו צורות של ספירלות פזרו את שארית השוקולד צ'יפס
אפו את הבראוניז כ 30 דקות או עד שסכין שננעץ במרכז הבראוניז ייצא יבש
הגישו את הבראוניז עם כדור גלידה והרגישו באמריקה
אני ניסיתי ניסיון ואפיתי את הבראוניז עם מחצית מכמות השמן. יצא טעים ונימוח. לשיקולכם