Go Back
להדפיס

בראוניז טבעוני ללא גלוטן

Keyword בראוניז, ללא גלוטן, שוקולד, חמאת בוטנים
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן כולל 40 minutes
מנה הגשה 20 חתיכות
קלוריות 123 kcal

מרכיבים

  • 2 כוסות קמח אפייה - ללא גלוטן bob's red mill 300 גרם
  • 2 כפות תחליף ביציים טבעוני ללא גלוטן - bob's red mill 30 גרם
  • 1 כוס סוכר קוקוס 150 גרם
  • 1/2 כוס אבקת קקאו 40 גרם
  • 1/2 כוס שמן צמחי ניטרלי כמו קנולה קוקוס מזוכך 120 מ"ל
  • 3 כוסות חלב סויה או כל חלב צמחי שאתם אוהבים 720 מ"ל
  • 1 כפית מלח לא כדאי לוותר- נותן טוויסט
  • 2 כפות חמאת בוטנים 40 גרם
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות 

  2. בקערה עמוקה מערבבים את הקמח עם הסוכר, המלח ואבקת הקקאו 

  3. בקערה קטנה מערבבים את תחליף הבייצים עם 4 כפות מים עד שמתקבלת עיסה יציבה ואחידה 

  4. מוסיפים את תחליף הביצים לתערובת של הקמח ומוסיפים את חלב הסויה, השמן ומעט מהשוקולד צ'יפס (השאירו קצת לקישוט) ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה 

  5. שטחו את העיסה על גבי תבנית אפייה משומנת היטב 

    בראוניז טבעוני ללא גלוטן
  6. המיסו במיקרוגל את חמאת הבוטנים 

  7. צקו את חמאת הבוטנים על גבי בלילת הבראוניז ובעזרת סכין צרו צורות של ספירלות פזרו את שארית השוקולד צ'יפס 

    בראוניז טבעוני ללא גלוטן
  8. אפו את הבראוניז כ 30 דקות או עד שסכין שננעץ במרכז הבראוניז ייצא יבש 

  9. הגישו את הבראוניז עם כדור גלידה והרגישו באמריקה 

יש לי הערות

אני ניסיתי ניסיון ואפיתי את  הבראוניז עם מחצית מכמות השמן. יצא טעים ונימוח. לשיקולכם