-
לילה לפני ההכנה: חותכים את הטופו ל5 יחידות שוות
-
בקערה קטנה ועמוקה שופכים 5 כפות שמן זית, מיץ הלימון וכותשים 3 שיני שום לתוכו, ממליחים מעט ומערבבים
-
משרים את הטופו בקערה ומניחים במקרר למשך הלילה, כדי שכל הטעמים יספגו בטופו
-
למחרת
-
מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה כמעט עד שהם מוכנים.
סוג של אל-דנטה. רכים אבל עדיין מוצקים.
אני השתמשתי בתפוחי אדמה למיקרוגל ובישלתי 6 דקות מתוך 8 הדרושות לבישול.
-
חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומעבירים לקערה
-
שוטפים היטב את הברוקולי ומעבירים גם לקערה עם תפוחי-האדמה
-
שופכים את נוזלי ההשריה של הטופו לקערה עם תפוחי האדמה וברוקולי ומערבבים היטב
-
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) - גריל עליון טורבו
-
מעבירים את תפוחי האדמה וברוקולי לתבנית אפיה שטוחה ורחבה
-
מכינים לתנור ל 5 דקות עד שהברוקולי מעט משחים בקצוות
-
קוצצים היטב, קטן קטן את הפטרוזליה עם מעט קורנית לימונית מעבירים לקערה
-
מוסיפים את הפשתן, מיץ מחצי לימון, 2 שיני שום כתושות, מעט צ'ילי קצוץ, כף שמן זית, מלח פלפל וכף אחת של מים ומערבבים היטב
-
מניחים בתוך תבנית האפייה, על תפוח האדמה והברוקולי את העגבניות ו 3-4 גבעולים גדולים של קורנית לימונית ומסדרים כך שהכל יהיה באותו גובה פחות או יותר.
-
מצפים כל גוש טופו בתערובת הפטרוזיליה עם הפשתן ומניחים על גבי שכבות הירקות
-
אופים על חום גבוה (200 מעלות) 10 דקות עד שהירקות משחימים מעט.