Go Back
להדפיס
איך עושים טפו חומוס

טופו חומוס או טופו בורמזי

מנה הגשה 3 כוסות קוביות טופו
קלוריות 87 kcal

מרכיבים

  • 120 גרם גרם קמח חומוס 1 כוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 3/4 כוס מים כוס + שלושת רבעי ((437.5 ml)

הוראות הכנה

  1. משמנים או מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 20 על 2 ס"מ

  2. בקערה מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה או מזלג עד שלא נותרים גושים. אפשר גם להעביר לבלנדר כדי לקבל בלילה אחידה

  3. מעבירים את תערובת קמח החומוס לסיר עמוק. מבשלים באש בינונית. מערבבים ללא הפסקה עד שהבלילה תפרד מהסיר לאחר 4-5 דקות.

  4. לאחר שהתערובת יציבה וקשה באופן שווה, ממשיכים לבשל עוד 2 דקות כדי שתתבשל היטב.

  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה בעזרת מרית או בנייר אפייה נוסף אם נדרש. מניחים להקרר, ואז מעבירים למקרר למשך לפחות שעה להתייצבות.

  6. לאחר כשעה מוציאים מהמקרר. הופכים על קרש חיתוך וחותכים לקוביות

  7. אפשר לאחסן במקפיא או במקרר