Go Back
להדפיס
כרוב ממולא טבעוני

כרוב מומלא טבעוני

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן כולל 50 minutes
מנה הגשה 25 מנות

מרכיבים

  • 2 ראשי כרוב אפשר אדום ולבן
  • 2 כוסות פתיתי סויה יבשים אפשר למצוא בחנויות טבע ובמחלקות האורגניות
  • 6 שיני שום כתושות
  • 4 כפות טחינה גולמית שטוחות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה שטוחה
  • 1 כף כורכרום שטוחה
  • 1 כוס פטרוזליה קצוצה
  • 1 עגבניה קצוצה
  • 1 בצל בינוני קצוץ

לרוטב

  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה שטוחה
  • 1 כפית פפריקה חריפה למי שאוהב
  • 3 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם הכרוב
  2. בעזרת סכין גדול וחד חותכים את בסיס הכרוב ומוציאים את הלב שלו. אחר כך נשתיל לו לב חדש. לא לפחד ♥
  3. מכניסים את הכרוב למיקרו גם עם מעט מים למשך 10 דקות ניתן גם לבשל בתוך סיר עם מים רותחים. אבל עם המיקרו גל זה יותר פשוט
  4. מוציאים מהמיקרו ובעזרת הידיים מפרידים את העלים אחד מהשני. הם אמורים להיפרד אחד מהשני בקלות
  5. ממשיכים את המילוי:
  6. שופכים את פתיתי הסויה לקערה רחבה ומרטיבים את הפתיתים עם רבע עד חצי כוס מים
  7. מוסיפים את שאר רכיבי המילוי ומערבבים היטב
  8. מתחילים לגלגל את העלים
  9. לוקחים עלה אחד ומניחים על השיש כאשר החלק הקמור פונה אליך.
  10. חותכים החוצה את האידרה המרכזית של העלה (הגבעול)
  11. מניחים במרכז כל עלה כף מהמילוי
    כרוב ממולא טבעוני
  12. מניחים את חלק השמאלי של העלה על גבי החלק הימני
    כרוב ממולא טבעוני
  13. ומגלגלים את עלה הכרוב, מהחלק התחתון (שורש העלה) אל כלפי החלק העליון
  14. * לא לדאוג אם נקרע קצת העלה והמילוי מבצבץ החוצה. אפשר להשתמש בחתיכת עלה כדי לסתום את החור ולהמשיך לגלגל
  15. מניחים בסיר רחב
  16. מכינים את הרוטב
  17. מערבבים את רסק העגבניות עם 3 כוסות מים, פפריקה מתוקה והחריפה ויוצקים מעל הכרוב הממולא
  18. מבשלים על חום נמוך כחצי שעה ללא מכסה ומגישים
    כרוב ממולא טבעוני