Go Back
להדפיס
מאפינס טבעוני עם פטל ושקדים

מאפינס פטל ושקדים

מאפינס פטל ושקדים טבעוניים לחלוטין ודלי קלוריות

Keyword פטל, שקדים, קוקוס, כוסמין, מאיפנס
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 18 minutes
מנה הגשה 20 מאפינס
קלוריות 130 kcal

מרכיבים

יבשים

  • 2 כוסות קמח כוסמין לבן 300 גרם
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח

רטובים

  • 1 בננה בשלה
  • 1 כוס משקה קוקוס שקדים של תנובה 100 מ"ל
  • 1/3 כוס שמן קוקוס 72 מ"ל
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית שקדים

תוספות משדרגות

  • 1/2 כוס פטל קפוא סנפרוסט 80 גרם
  • 1 כף שקדים גרוסים או קמח שקדים 50 גרם
  • 2 כפות שקדים פרוסים 42 גרם
  • 2 כפות ריבת פטל 60 גרם

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. בקערה עמוקה מועכים את הבננה, בעזרת מזלג למחית אחידה

    מאפינס טבעוני עם פטל ושקדים
  3. שופכים לקערה עם הבננה, את משקה הקוקוס שקדים, שמן הקוקוס, מיץ הלימון ותמצית השקדים ומערבבים היטב.

    מאפינס טבעוני עם פטל ושקדים
  4. בקערה נוספת מערבבים את כל המרכיבים היבשים

  5. שופכים את הקערה עם הרטובים לתוך הקערה עם היבשים ומערבבים היטב

  6. מוסיפים מחצית מכמות הפטל (השאירו חצי לקישוט) ואת השקדים הפרוסים ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בבצק.

  7. ממלאים תבנית שקעים במנג'טים וממלאים כל מנג'ט בבלילה כמעט עד הסוף (השאירו מעט מקום לתפיחה)

  8. העבירו לקערה את 2 כפות הריבה ודללו עם רבע כוס מים.

  9. צקו מעט מהריבה המדוללת במים על גבי כל אחד מהאפינס

    מאפינס טבעוני עם פטל ושקדים
  10. קשטו עם שארית הפטל ופזרו מעט מהשקדים הטחונים ממעל

  11. אפו כ 20 דקות