Go Back
להדפיס

מרק עדשים וגריסים

זמן הכנה 1 hour 10 minutes
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 6 קערות מרק
קלוריות 300 kcal

מרכיבים

  • 100 גרם עדשים ירוקות לא מבושלות חצי כוס
  • 150 גרם גריסי פנינה חצי כוס
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות - 300 גרם
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות - 200 גרם
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים - 300 גרם
  • 2 גבעולי סלרי + העלים שטופים, פרוסים דק
  • 1 חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ קטן
  • 4 כפות שמן זית 40 מ"ל
  • 1 כף חויאג' למרק
  • 1 כף כמון
  • 1 כף שטוחה סוכר קוקוס 15 גרם
  • 1/2 כף מלח
  • 3 ליטר מים

הוראות הכנה

  1. לילה לפני הכנת המרק שוטפים את העדשים היטב מאבק ומשרים במים עד כיסוי

  2. למחרת, מסננים את המים ומניחים בצד

  3. שוטפים היטב את הגריסים ומניחים בצד

  4. בסיר גדול ועמוק שמיועד למרק מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף

  5. מוסיפים את התבלינים: החויאג', הכמון, הסוכר והמלח מערבבים ומטגנים כדקה שתיים כדי שהתבלינים יפתחו לתוך השמן.

  6. מוסיפים את העדשים והגריסים ומטגנים כמספר דקות

  7. מוסיפים את הירקות מערבבים היטב וממשיכים לטגן לספיגת התבלינים

  8. מוסיפים את המים, בוזיקים מעל פטרוזיליה קצוצה ומביאים לרתיחה

  9. בעזרת כף מסירים את הקצף שנוצר בדפנות הסיר ומנמיכים את האש

  10. מבשלים לפחות שעה

סרטון של המתכון

יש לי הערות

המרק טעים יותר יום למחרת

במידה והגריסים שתו את כל הנוזלים של המרק ונוצר לכם מעין תבשיל ופחות מרק, הוסיפו עוד נוזלים ובשלו כחצי שעה והוסיפו מעט תבלינים לחיזוק