לילה לפני הכנת המרק שוטפים את העדשים היטב מאבק ומשרים במים עד כיסוי
למחרת, מסננים את המים ומניחים בצד
שוטפים היטב את הגריסים ומניחים בצד
בסיר גדול ועמוק שמיועד למרק מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף
מוסיפים את התבלינים: החויאג', הכמון, הסוכר והמלח מערבבים ומטגנים כדקה שתיים כדי שהתבלינים יפתחו לתוך השמן.
מוסיפים את העדשים והגריסים ומטגנים כמספר דקות
מוסיפים את הירקות מערבבים היטב וממשיכים לטגן לספיגת התבלינים
מוסיפים את המים, בוזיקים מעל פטרוזיליה קצוצה ומביאים לרתיחה
בעזרת כף מסירים את הקצף שנוצר בדפנות הסיר ומנמיכים את האש
מבשלים לפחות שעה
המרק טעים יותר יום למחרת
במידה והגריסים שתו את כל הנוזלים של המרק ונוצר לכם מעין תבשיל ופחות מרק, הוסיפו עוד נוזלים ובשלו כחצי שעה והוסיפו מעט תבלינים לחיזוק