-
שופכים את גרגרי החומוס לקערה עמוקה ומוסיפים מים עד כיסוי
-
משרים למשך לילה (לפחות 8 שעות)
-
מסננים מהמים
-
מעבירים לסיר ומוסיפים מים טריים קרים עד כיסוי
-
מוסיפים כפית סודה לשתיה ומבשלים בין 40-120 דקות עד ריכוך
-
משאירים חצי כוס ממי הבישול של החומוס בצד ומסננים מהשאר
-
* אם רוצים, שמים בצד שתי כפות של גרגרי חומוס כדי לשלב על גבי צלחת החומוס לאחר מכן
-
במעבד מזון טוחנים היטב את גרגרי החומוס עם מי הבישול שמן הזית, הכמון הטחינה השום והלימון לפחות כ 5 דקות
-
במידה וסמיך מאוד מוסיפים עוד ממי הבישול עד שמתקבל המרקם הרצוי
-
מורחים 2-3 כפות לכל צלחת חומוס, מעטרים בגרגרי חומוס ובוזקים מעט פטרוזיליה קצוצה, מיץ לימון ומזלפים עם מעט מעט שמן זית