Go Back
להדפיס
סלט פסטה קר

סלט פסטה קר

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 15 minutes
מנה הגשה 3 מנות

מרכיבים

  • 200 גרם פסטה מלאה
  • 2 כוסות עדשים מבושלות ירוקות - 300 גרם ראו הוראות בישול למטה
  • 1 כוסות שעועית ירוקה קפואה מופשרת 100 גרם
  • 3 פלפלים אדומים גדולים או 9 פלפלים קטנים

לרוטב

  • מיץ מחצי לימון
  • 1 שום כתוש
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית מלאה
  • 2 כפות מים

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים מהמים ומניחים בצד
  2. קולים את הפלפלים:
  3. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (200-250 מעלות) מניחים את הפלפלים על גבי תבנית אפיה וקולים אום כ -5-10 דקות עד שמשחימים מעט מניחים בצד כדי שיתקררו
  4. מכינים את הרוטב
  5. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שמתקבל רוטב דליל יחסית ואחיד.
  6. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הסלט ומגישים

יש לי הערות

איך מבשלים עדשים?

מניחים את העדשים בסיר עמוק וממלאים במים עד כיסוי.

מביאים לרתיחה . לאחר שהמים רותחים , מנמיכים את האש  וממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככות כ -10-15 דקות

אין צורך להוסיף מלח למי הבישול