Go Back
להדפיס

עוגת נקטרינות טבעונית

ללא אפייה

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
מנה הגשה 8 פרוסות
קלוריות 112 kcal

מרכיבים

לקונפיטורה

  • 1.5 כוס נקטרינות חתוכות גס 4-5 נקטרינות
  • 2 כפות סוכר קוקוס אפשר גם סוכר חום (סוכר קוקוס מעניק טעם אגוזי ומעניין)
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות זרעי צ'יה

לקלתית

  • 100 גרם שיבולת שועל 3/4 כוס
  • 2 כפות ממרח תמרים
  • 70 גרם שמן קוקוס 1/3 כוס
  • 1/4 כפית מלח שולחן

הוראות הכנה

מכינים את הקונפיטורה

  1. חותכים את הנקטרינות לחתיכות יחסית גדולות ומעבירים לסיר קטן

  2. מוסיפים את הסוכר והלימון ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהנקטרינות מתכווצ'צ'ות מעט ומגירות נוזלים (עניין של 5-6 דקות)

    עוגת נקטרינות טבעונית
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את זרעי הצ'יה

  4. מערבבים היטב עד שכל הזרעים נטמעים בנוזלים של הפרי

מכינים את הקלתית

  1. במעבד מזון טוחנים היטב את כל מרכיבים הקלתית עד שנוצר בצק אחיד

  2. משטחים את הבצק על גבי תבנית אינגליש קייק

  3. יוצקים את הקונפיטורה מעל הבצק ומשטחים לכל אורך

    עוגת נקטרינות טבעונית
  4. מצננים במקרר לפחות כשעה לפני ההגשה