Go Back
להדפיס
פשטידת כרובית טבעונית

פשטידת כרובית טבעונית

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן כולל 1 hour 20 minutes
מנה הגשה 20 חתיכות

מרכיבים

  • 1 כרובית בינונית
  • 3 כוסות עלי תרד ללא הגבעולים ושוטפים היטב
  • 1/2 בצל
  • 2 שן שום פרוסות
  • 700 גרם טופו משי 2 אריזות (האריזה הכחולה)
  • 1 כף טחינה מלאה גולמית
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות שקדים פרוסים
  • 1 כוס קמח אורז או כל קמח אחר שאתם אוהבים: טף, חומוס, עדשים או קמח מלא

הוראות הכנה

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים ושוטפים היטב
  2. מבשלים במיקרו-גל או בסיר עם מים רותחים כ 10 דקות עד שהכרובית מתרככת לחלוטין
  3. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
  4. במעבד מזון טוחנים היטב את הכרובית המבושלת לכדי ממרח אחיד. מעבירים לקערה עמוקה אפשר להוסיף מעט מים (שתיים - שלוש כפות ) עם המעבד מזון מתקשה לטחון אותה
    פשטידת כרובית טבעונית
  5. פורסים את הבצל לפרוסות עבות ומטגנים במחבת עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף
  6. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד כדקה אחת (זהירות שהשום לא יישרף)
  7. מוסיפים את התרד למחבת ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהתרד נובל
    פשטידת כרובית טבעונית
  8. מוסיפים לקערה עם הכרובית המבושלת את התרד והבצל המטוגן, הטופו, הקמח והטחינה
    פשטידת כרובית טבעונית
  9. טוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון) עד שמתקבלת עיסה אחידה
    פשטידת כרובית טבעונית
  10. מעבירים לתבנית אפיה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 30 ס"מ על 20 ס"מ )
  11. מפזרים את השקדים הפרוסים מלמעלה ומזלפים עם מעט (מעט!) שמן זית
  12. אופים כ 60 דקות
  13. סתם משוויץ בה, כי היא יפה
  14. * היא טעימה יותר ביום אחרי