-
מפרקים את הכרובית לפרחים ושוטפים היטב
-
מבשלים במיקרו-גל או בסיר עם מים רותחים כ 10 דקות עד שהכרובית מתרככת לחלוטין
-
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
-
במעבד מזון טוחנים היטב את הכרובית המבושלת לכדי ממרח אחיד. מעבירים לקערה עמוקה
אפשר להוסיף מעט מים (שתיים - שלוש כפות ) עם המעבד מזון מתקשה לטחון אותה
-
פורסים את הבצל לפרוסות עבות ומטגנים במחבת עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף
-
מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד כדקה אחת (זהירות שהשום לא יישרף)
-
מוסיפים את התרד למחבת ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהתרד נובל
-
מוסיפים לקערה עם הכרובית המבושלת את התרד והבצל המטוגן, הטופו, הקמח והטחינה
-
טוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון)
עד שמתקבלת עיסה אחידה
-
מעבירים לתבנית אפיה
(אני השתמשתי בתבנית בגודל 30 ס"מ על 20 ס"מ )
-
מפזרים את השקדים הפרוסים מלמעלה ומזלפים עם מעט (מעט!) שמן זית
-
אופים כ 60 דקות
-
סתם משוויץ בה, כי היא יפה
-
* היא טעימה יותר ביום אחרי