Go Back
להדפיס
קציצות טופו עם פריכיות

קציצות טופו עם ציפוי פריכיות

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 11 minutes
מנה הגשה 10 קציצות

מרכיבים

לקציצות

  • 1 חבילה פריכיות פתית תירס דקות עם תירס מלא 5 פריכיות דקות סה"כ
  • 300 גרם טופו
  • 1 כוס אפונה ירוקה קפואה מופשרת
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • ½ כפית צ'ילי גרוס

לציפוי

  • 2 כפות שמן קנולה או כל שמן צמחי בעל טעם לא דומיננטי
  • 1 חבילה פריכיות פתית עם קינואה ובזיליקום 5 פריכיות דקות בסה"כ

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את הטופו עד כדי קבלת ממרח אחיד

  2. במידה ומעבד המזון שלכם מתקשה, הוסיפו מעט מים

  3. בקערה עמוקה ובעזרת הידיים פוררו אריזה אחת של פריכיות עד קבלת פירורים (לא חובה שהם יהיו באותו גודל, אבל חשוב שלא יהיו פירורים מאוד גדולים)

    קציצות טופו עם פריכיות
  4. הוסיפו לקערה את ממרח הטופו את שאר רכיבי הקציצות: האפונה, הסויה, שמן השומשום, הצ'ילי, השום, הג'ינג'ר, הכוסברה

  5. הוסיפו מחצית מפירורי הפריכיות וערבבו היטב עד קבלת עיסה אחידה

  6. הוסיפו את המחצית השניה של הפריכיות המרוסקות וערבבו היטב

  7. חממו תנור לחום גבוה - 200 מעלות

  8. בקערה נוספת ובעזרת הידיים פררו אריזה נוספת של פריכיות לפירורים.

  9. בעזרת ידיים רטובות או משומנות, צרו מהעיסה של הטופו כדורי בגודל כדור פינג-פונג וצפו בפירורי הפריכיות.

  10. שמנו כל כדור טופו במעט שמן - הקפידו לשמן היטב את כל הכדור

  11. אפו כ 15-20 דקות עד שהקציצות שחומות.

  12. לזלול חם