Go Back
להדפיס
קציצות קינואה אדומה וקישואים

קציצות קינואה אדומה וקישואים

עסיסיות, עשירות בחלבון ודלות בקלוריות

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 30 minutes
מנה הגשה 30 קציצות
קלוריות 50 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס קינואה אדומה לא מבושלת 170 גרם
  • 1 כוס קמח סויה 150 גרם
  • 1 קישוא מגורד
  • 1/3 כוס טחינה גולמית 45 גרם
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 שום כתוש
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. שוטפים את הקינואה בהרבה מים מתחת למסננת כ2-3 דקות

  2. מעבירים לסיר עמוק מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים כחצי שעה עד שהקינואה מתרככת

  3. חממו תנור לחום בינוני 170 מעלות

  4. מסננים מעט מנוזלים ומעבירים לקערה עמוקה (הקינואה לא אמורה להיות מאוד יבשה וכדאי להשאיר מעט ממי הבישול)

  5. הוסיפו את הקישוא המגורד, קמח הסויה, הטחינה ושאר המרכיבים וערבבו היטב עד שהתערובת הופכת דביקה ואחידה.

  6. בעזרת ידיים רטובות צרו קציצות בגודל כדור פינג-פונג והניחו על גבי תבנית אפיה מרופדת

  7. אפו כחצי שעה עד שהקציצות משחימות מעט

  8. הוציאו וצננו. הן תתקשנה לאחר הצינון ויהפכו יציבות יותר

  9. זללו בהנאה

סרטון של המתכון