להדפיס
מאפינס תפוחים טבעוני

מאפינס תפוחים טבעוני

זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 18 minutes
זמן כולל 48 minutes
מנה הגשה 20 מפאינס

מרכיבים

  • קילו תפוחים - גולדן דלישס כ 8 תפוחים
  • 3 כפות סוכר קוקוס
  • 100 גרם קמח כוסמין מלא 3-4 כפות
  • 3 כפות רסק תפוחים לא ממותק 75 גרם
  • 1 כף צימוקים
  • 1 כפית שמן
  • 2 כף קינמון - טחון
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כוס חלב סויה לייט
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

  1. מקלפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  3. מעבירים לקערה עמוקה ומוסיפים את הצימוקים
  4. מוסיפים כף אחת של סוכר וכף אחת של קינמון ומערבבים היטב עד שכל התפוחים והצימוקים מצופים בסוכר וקינמון
  5. בקערה נפרדת מערבבים את חלב הסויה עם מיץ הלימון עד שנוצרים מעט גושי חלבון והמרקם של החלב משתנה מעט. עניין של כמה דקה -שתיים.
  6. מוסיפים לקערה את תמצית הווניל, השמן, רסק התפוחים הקינמון ועוד כף אחת של סוכר קוקוס ומערבבים היטב
  7. מוסיפים את הקמח, סודה לשתיה, אבקת האפיה, המלח ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה
  8. יוצקים את הבלילה לקערה עם התפוחים ומערבבים היטב עד שכל התפוחים מצופים היטב בבלילה
  9. בעזרת כף מעבירים ל20 מנג'טים.
  10. מפזרים מעט סוכר קוקוס מעל כל מאפין (כף הסוכר האחרונה שנותרה )
    מאפינס תפוחים
  11. אופים בין 15-18 דקות עד שמשחים
  12. מוציאים ומצננים לפחות ל 20 דקות לפני שזוללים