להדפיס
סלט קינואה וטופו

סלט קינואה עם טופו

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 20 minutes
מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

  • 0.5 כוס קינואה מבושלת 150 גרם -הוראות בישול למטה
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושל 200 גרם - אפשר מחומוס קפוא
  • 200 גרם טופו
  • 1 מלפפון שלם פרוס לפרוסות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 כפית אצות ווקאמה יבשות
  • רבע כפית שומשום שחור

הרוטב של הסלט

  • 0.5 פלפל חריף אדום לאוהבי החריף
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית שמן שומשום

הרוטב של הטופו

  • רבע כפית אבקת צ'ילי
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם הטופו
  2. מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות
  3. חותכים את הטופו לקוביות ומניחים בקערה עמוקה
  4. מערבבים את מיץ הלימון, הכורכום ,שמן השומשום, הג'ינג' המגורד ואבקת הצ'לי ושופכים על גבי הטופו
  5. מערבבים היטב שכל הרוטב עוטף את קוביות הטופו ומעבירים לתבנית אפיה
  6. אופים בין 10 - 15 דקות עד שהטופו משחים מעט
  7. מוציאים ומצננים
  8. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה
  9. מפזרים מעל שומשום שחור ומגישים

Recipe Notes

איך מבשלים קינואה מושלמת

  1. שופכים כוס וחצי קינואה אדומה למסננת ושוטפים היטב כמספר דקות.
  2. מרתיחים ליטר וחצי מים בקומקום.
  3. מעבירים לסיר עמוק מאוד וקולים את הקינואה, ללא שמן, כ 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב,  כדי לשחרר את הטעם האגוזי שבה.
  4. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים (בערך ליטר וחצי)
  5. מבשלים את הקינואה על אש נמוכה מאוד כ - 10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  6. מסננים את המים ומעבירים לקערה עמוקה. אין צורך לשטוף את הקינואה