Go Back
להדפיס
עוגה טבעונית ללא גלוטן

עוגה טיבעונית ללא גלוטן

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן כולל 30 minutes
מנה הגשה 10 פרוסות

מרכיבים

  • 1 כוס רסק תפוחים עם אפרסקים 220 גרם
  • 1/2 כוס טחינה גולמית מלאה 8 כפות
  • 1 כוס קמח קוקוס
  • 4 כפות סילאן
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות גדושות ריבת אפרסקים
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1/2 אפרסק

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
  2. חותכים לקוביות קטנות את חצי האפרסק ומעבירים לקערה עמוקה
  3. מוסיפים לקערה העמוקה את שאר הרכיבים ומשאירים כף אחת של ריבת אפרסקים בצד
  4. מערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה ויבשה יחסית.
  5. בעזרת כף מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים
    עוגה טבעונית ללא גלוטן
  6. מערבבים בקערה, את כף הריבה שנותרה עם כף מים ומברישים כל עוגה בעדינות. מה שנותר השאירו בצד
    עוגה טבעונית ללא גלוטן
  7. אופים כ 20 דקות במידה ואופים בתבנית אינגליש קייק אופים כ 30 דקות
  8. מחכים שהעוגה תצטנן לחלוטין לפני שמחלצים אותם מהתבנית. אני הפכתי את התבנית והכיתי בעדינות בעזרתה את משטח העבודה והעוגה פשוט קפצה מהתבנית.
  9. הברישו את כל עוגה עם ריבת האפרסקים שנותרה
    עוגה טבעונית ללא גלוטן