להדפיס
קינוח טבעוני ללא גלוטן- קרמבל טף עם ריבת פטל

קינוח טבעוני ללא גלוטן – חטיפי קרמבל טף עם ריבת פטל

מתכון לקינוח טבעוני ללא גלוטן , מושלם לאירוח, שלוקח חצי שעה להכין, נראה נפלא ומאוד קל להכנה
זמן הכנה 30 minutes
זמן כולל 30 minutes
מנה הגשה 20 ריבועים

מרכיבים

  • 1 כוס קמח טף 120 גרם
  • 3 כף של טחינה גולמית
  • 1/2 כוס שמן קוקוס
  • 2 כף צ'יה
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס ריבת פטל
  • 1 קורט מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • תבניה אפייה של 8 ס"מ – 25 ס"מ

הוראות הכנה

  1. משרים את 2 כפות הצ'יה ב 4 כפות של מים כ 10 דקות עד שמתקבל ג'לי מוצק.
  2. מחממים תנור לטמפ' 180 מעלות
  3. בקערה מערבבים את כל הרכיבים מלבד הריבה: את הקמח, טחינה, הג'לי מהצ'יה, סוכר, מלח, אבקת האפייה והשמן
  4. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד
  5. לוקחים רבע מהבצק ושומרים בקערה נפרדת בצד
  6. מניחים נייר אפייה בתבנית
  7. את 3/4 הבצק שנותר לנו, מרפדים בעזרת הידיים את תחתית התבנית
  8. מכניסים לתנור ואופים כ 10 דקות
  9. מוציאים מהתנור, שופכים שיכבה שווה של הריבה על גבי הבצק.
  10. את רבע הבצק שהנחנו בצד קודם, מפוררים בעזרת הידיים על גבי שכבת הריבה
  11. ואופים פעם נוספת כ 20 דקות.
  12. מוציאים מהתנור ולא נוגעים לפני שהכל התקרר לטמפרטורת החדר. (קשה להתאפק אני יודע)
  13. חותכים לריבועים רק שהקרמבל קר (אחרת הכל יתפורר)
  14. והנה לכם פתרון נהדר לקינוח טבעוני ללא גלוטן