להדפיס

אורז עם סלק

אורז ורוד עם סלק, רימונים, שקדים ופטרוזיליה

זמן הכנה 1 hour 50 minutes
זמן בישול 25 minutes
מנה הגשה 10 מנות

מרכיבים

  • בד חיתול
  • 1 כוס אורז ארוך אורגני לבן של חברת הרדוף
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • 1 סלק קלוף

תוספות

  • 2 כפות שקדים קלופים
  • 3 כפות גרגרי רימונים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות סלק מגורד מה שנותר בבד אחרי הסחיטה
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כפית סילאן

הוראות הכנה

  1. בסיר בינוני מחממים את השמן

  2. שופכים את כוס האורז לסיר ומערבבים היטב

  3. מטגנים את האורז כדקה שתיים על חום גבוה

  4. יוצקים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה

  5. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ 18-20 דקות

  6. מסירים מהאש

מכינים את מיץ הסלק

  1. מגרדים את הסלק על פומפייה

  2. את הסלק המגורד מעבירים לבד חיתול ומפזרים מעל מעט מלח, כדי שהסלק יגיר נוזלים. מחכים 10 דקות וסוחטים היטב מעל קערה

    אורז עם סלק
  3. יוצקים כף או שתיים לסיר האורז ומערבבים עד שהאורז נצבע בצבע וורוד.

  4. מוסיפים לקערת האורז מעט משאריות הסלק שנסחט, רימונים, פטרוזיליה, שקדים, מיץ הלימון והסילאן ומערבבים היטב

  5. מגישים בטמפרטורת החדר