Go Back
להדפיס
קינוח כוסות מהירים

קינוח כוסות קל הכנה

זמן הכנה 10 minutes
מנה הגשה 6 כוסות

מרכיבים

לקרם

  • 180 גרם אגוזי קשיו טבעיים מושרים במים עד כיסוי לפחות 4 שעות כוס +שליש
  • 100 גרם קרם קוקוס 20% שומן (מוהההה) כוס +2/3
  • 100 גרם סירופ מייפל 1/3 כוס
  • 20 מ"ל שמן קוקוס 2 כפות
  • 1/2 מיץ לימון
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית נס קפה

לקראמבל

  • 150 גרם שיבולת שועל דקה כוס ורבע
  • 60 גרם קמח שקדים 3/4 כוס
  • 30 גרם אגוזי פקאן 1/4 כוס
  • 30 מ"ל שמן קוקוס 3 כפות
  • 170 גרם סירופ מייפל חצי כוס

הוראות הכנה

מכינים את הקרם

  1. מסננים את האגוזי הקשיו מהמים ומכניסים לבלנדר עם כל שאר המרכיבים ללא הקפה ותמצית הווניל

  2. טוחנים היטב עד קבלת מרקם אחיד וללא גושים.

  3. מוציאים חצי מכמות הקרם הצידה ומערבבים פנימה כפית תמצית וניל וכפית (או שתיים) נס קפה. 

  4. שופכים את התערובות, אחת על גבי השנייה, לתוך כוסות.

  5. לתוצאה הכי אסתטית מומלץ להכניס למקפיא לכמה דקות בין שכבה לשכבה כדי שלא יתערבבו.

מכינים את הקראמבל

  1. מניחים בקערה את כל רכיבי הקראמבל, מערבבים קלות בעזרת כף.

  2. בעזרת הידיים מייצרים תלוליות קטנות של תערובת על גבי מתבנית אפייה

  3. מפזרים את הקראמבל על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

  4. מדי מספר דקות מערבבים ומוודאים שהקראבל לא יישרף

סרטון של המתכון

יש לי הערות

אפשר לוותר על הקאמבל ולהוסיף פירות טריים ו/או שוקולד