Go Back
להדפיס
קציצות טופו עם אפונה וארטישוק

קציצות טופו עם אפונה וארטישוק

זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 3 minutes
מנה הגשה 24 קציצות

מרכיבים

לקציצות

  • 300 גרם טופו
  • 1/2 1/2 בצל קצוץ
  • 62 גרם פירורי לחם 1/2 כוס
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית בהרט/ ראס אל-חנות/ תבלין לקציצות
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח

לרוטב

  • 8 תחתיות ארטישוק אפשר קפוא
  • 1 כוס אפונה עדינה של חברת הרדוף
  • 1 בצל קצוץ
  • 6 שיני שום כן! 6 (לא התבלבלתי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית 30 מ"ל
  • מיץ מחצי לימון לא לוותר
  • 1 כוס מים רותחים 240 מ"ל

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות

  2. שמים את הטופו בבלנדר וטוחנים היטב עד שנוצרת עיסה אחידה (אם העיסה מתקשה, הוסיפו כף או שתיים של מים).

  3. מעבירים את הטופו הטחון לקערה ומוסיפים בצל, פטרוזיליה, שום, תבלינים ופירורי לחם. מערבבים היטב.

  4. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על גבי תבנית אפייה. מזלפים מעט שמן זית ואופים כ־ 10 דקות עד השחמה.

  5. מכינים את הרוטב: בסיר שטוח מטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא משחים מעט, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה־שתיים על אש נמוכה.

  6. מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומטגנים כ־5 דקות, עד שהן משחימות מעט.

  7. מוסיפים את האפונה ומערבבים.

  8. מוסיפים את מיץ הלימון וכוס המים ומבשלים כ־20 דקות.

  9. מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כ־10 דקות עד שהרוטב מצטמצם. טועמים ובודקים שתחתיות הארטישוק רכות.

סרטון של המתכון