-
משרים את 250 גרם שעועית אדומה (בערך כוס אחת) ב 3 כוסות מים למשך לילה (8 שעות )
-
בבוקר שאחרי שופכים את מי ההשרייה ומעבירים את השעועית לסיר גדול
-
שופכים 3 כוסות מים מוסיפים כפית סודה לשתייה ומביאים לרתיחה על אש גדולה
-
מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות ללא מכסה
-
לאחר 20 דקות מוסיפים את קוביות הסלרי, הגזר, עלי המרווה והכוסברה וממשיכים לבשל 40 דקות על אש נמוכה מאוד.
-
לאחר 40 דקות השעועית אמורה להיות מאוד רכה
-
במידה ונשארו בסיר כמות נוזלים גדולה, מסננים מעט ממי הבישול ומשאירים בסיר כמות נוזלים השווה לכוס
-
מוסיפים את התבלינים, השום ורסק העגבניות, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות רק כדי לחמם את התבשיל.
-
מכבים את האש ומגישים חם עם מעט כוסברה קצוצה על אורז או פתיתים