Go Back
להדפיס

תבשיל שעועית אדומה

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 1 minute
זמן כולל 19 minutes
מנה הגשה 3 מנות

מרכיבים

  • 250 גרם שעועית אדומה לפני בישול
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 גזר קלוף חתוך לקוביות
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כף שטוחה כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות פפריקה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית סילאן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 צרור כוסברה קצוצה גס
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 2 עלים של מרווה
  • 1 כפית פפריקה חריפה לא חובה- למי שאוהב מעט פיקנטי

הוראות הכנה

  1. משרים את 250 גרם שעועית אדומה (בערך כוס אחת) ב 3 כוסות מים למשך לילה (8 שעות )
  2. בבוקר שאחרי שופכים את מי ההשרייה ומעבירים את השעועית לסיר גדול
  3. שופכים 3 כוסות מים מוסיפים כפית סודה לשתייה ומביאים לרתיחה על אש גדולה
  4. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות ללא מכסה
  5. לאחר 20 דקות מוסיפים את קוביות הסלרי, הגזר, עלי המרווה והכוסברה וממשיכים לבשל 40 דקות על אש נמוכה מאוד.
  6. לאחר 40 דקות השעועית אמורה להיות מאוד רכה
  7. במידה ונשארו בסיר כמות נוזלים גדולה, מסננים מעט ממי הבישול ומשאירים בסיר כמות נוזלים השווה לכוס
  8. מוסיפים את התבלינים, השום ורסק העגבניות, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות רק כדי לחמם את התבשיל.
  9. מכבים את האש ומגישים חם עם מעט כוסברה קצוצה על אורז או פתיתים