בבלנדר טוחנים גס מאוד את השיפון, הפשתן, וגרעיני הדלעת. אין צורך לטחון הרבה רק לשבור את מעט את הזרעים והגרעינים
מעבירים לקערה ומוסיפים 300 מ"ל מים (כוס גדולה) מערבבים מכסים במגבת מטבח ומניחים להשריה למשך 18-24 שעות
בקערה נוספת ערבבו את קמח השיפון עם השמרים והוסיפו 180 מ"ל מים.
ערבבו היטב עד קבלת בצק אחיד ויבש. אין צורך ללוש
עטפו במגבת מטבח והניחו בצד למשך 18-24 שעות
אחדו את שתי תכולת הקערות וערבבו היטב בעזרת הידיים או מיקסר.
הוסיפו את המלח והסילאן וערבבו היטב
צקו את התערובת לתבנית אפייה משומנת היטב והתפיחו במקום חמים כ2-3 שעות עד שהבצק מכפיל את גודלו.
חממו תנור לחום בינוני 170 מעלות
אפו את הלחם כשעה ועשרים דקות
הוציאו את הלחם מתבנית האפייה הפכו אותו ואפו אותו כ 5 דקות
הוציאו את הלחם מהתנור וצננו היטב לפני שאתם פורסים אותו.