בסיר גדול ועמוק מחממים את השמן
מוסיפים את הבצל, השום ומטגנים כ2 -3 דקות (זהירות לא לשרוף את השום)
לאחר שהבצל הפך שקןף מוסיפים את הכמון והכורכום ומטגנים עוד כדקה שתיים.
בעזרת כף מוסיפים גם את הלימון הכבוש וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב
מעבירים את הירקות, הגריסים והעדשים הכתומות לסיר ומבשלים כ 5 דקות
שופכים מחצית מתכולת קופסת השימורים כולל הנוזלים ומחצית משאירים לסוף
מפזרים את הכוסברה ויוצקים מעל את המים
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בין 40 לשעה. תלוי כמה מרוכז אתם רוצים את המרק
לאחר שהמרק מוכן, בעזרת בלנדר מוט, טוחנים היטב את המרק
מוסיפים את שארית תכולת קופסת גרגרי החומוס לסיר
מעבירים לצלחות הגשה
מפזרים מעט נוזל קוקוס ומקשטים עם עלי כוסברה