Go Back
להדפיס
מרק כתום חלבון

מרק כתום חלבון

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 5 מנות
קלוריות 370 kcal

מרכיבים

  • 3 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף שטוחה כורכום
  • 1 כף שטוחה כמון
  • 1 כף לימון כבוש לא חובה
  • 1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות
  • 1 חתיכה בינונית דלעת פרוסה וחתוכה לקוביות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות גריסים 40 גרם
  • 1/2 כוס עדשים כתומות 85 גרם
  • 1 קופסת שימורי חומוס + הנוזלים 400 גרם
  • 3 כפות נוזל קוקוס 6-10% שומן
  • 1 צרור עלי כוסברה ועוד כמה עלים לקישוט
  • 2 ליטר מים

הוראות הכנה

  1. בסיר גדול ועמוק מחממים את השמן

  2. מוסיפים את הבצל, השום ומטגנים כ2 -3 דקות (זהירות לא לשרוף את השום)

  3. לאחר שהבצל הפך שקןף מוסיפים את הכמון והכורכום ומטגנים עוד כדקה שתיים.

  4. בעזרת כף מוסיפים גם את הלימון הכבוש וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב

  5. מעבירים את הירקות, הגריסים והעדשים הכתומות לסיר ומבשלים כ 5 דקות

  6. שופכים מחצית מתכולת קופסת השימורים כולל הנוזלים ומחצית משאירים לסוף

  7. מפזרים את הכוסברה ויוצקים מעל את המים

  8. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בין 40 לשעה. תלוי כמה מרוכז אתם רוצים את המרק

  9. לאחר שהמרק מוכן, בעזרת בלנדר מוט, טוחנים היטב את המרק

  10. מוסיפים את שארית תכולת קופסת גרגרי החומוס לסיר

  11. מעבירים לצלחות הגשה

  12. מפזרים מעט נוזל קוקוס ומקשטים עם עלי כוסברה