Go Back
להדפיס
"עוף" ברימונים, סילאן ולימון

"עוף" ברימונים, סליאן ולימון

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 20 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 385 kcal

מרכיבים

  • 340 גרם טופו משי קפוא
  • 20 גרם קורנפלור 2 כפות
  • 20 מ"ל רוטב סויה 2-3 כפות
  • 20 מ"ל סילאן 2-3 כפות
  • 10 מ"ל רכז רימונים כף אחת
  • 1 שן שום כתושה

הוראות הכנה

  1. מפשירים את הטופו משי לחלוטין על גבי השיש או במיקרוגל

  2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  3. מוציאים את הטופו מהאריזה ושופכים את הנוזלים שיוצאים מאריזה

  4. בעזרת הידיים בוצעים חתיכות גדולות של הטופו. ממש צ'אנקים של טופו

  5. לא נורא אם הטופו מתפורר מעט

  6. בעזרת היד לוקחים חתיכת טופו וסוחטים מעט את הטופו כדי להגיר עוד נוזלים ומניחים בקערה יבשה

  7. אם יש פירורים של טופו אפשר לאסוף אותם ולדחוס היטב בעזרת היד ולגבש אותם לחתיכה אחת.

  8. בקערה יבשה מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב עד שהקורנפלור מצפה את חתיכות הטופו

  9. מניחים את הטופו על גבי תבנית אפייה ואופים כ 20 דקות עד שהטופו משחים והופך פריך

מכינים את הרוטב

  1. במחבת מעבירים את כל מרכיבי הרוטב: הסויה, הסילאן, השום ורכז הרימונים , מערבבים היטב ומביאים לרתיחה

  2. מעבירים את חתיכות הטופו למחבת ומערבבים עד שכל הרוטב נספג לטופו

  3. מעבירים לצלחת הגשה

  4. מפזרים מעט זרעי רימון ומגישים על גבי אורז