כבר שנים שאני נע בחוסר נוחות בכיסא כאשר שואלים אותי האם יש לי מתכון בריא לעוגת גבינה טבעונית.
האמת היא כאובה, רובן המכריע של עוגות הגבינה מכילות תחליפי גבינה העשויים שומן מוקשה או אגוזים אשר מכילים כמות גבוהה מאוד של שומן וכמות נמוכה של חלבון וסידן.
והעוגות? אומנם הם נראות כמו עוגת גבינה, טעימות כמו עוגת גבינה אך בינם לבין הערכים התזונתיים של גבינה אין שום קשר. (סורי זו האמת)
אז מה עושים?
קודם כל תגידו תודה שכבר שנת 2018 (אתם לא מבינים איך זה היה להיות טבעוני בשנת 2001)
למה?
מפני שרק השנה יצאו לשוק מגוון מוצרים מעולים על בסיס סויה, המכילים כמות נאה של חלבון וסידן וכמות נמוכה של שומן ופחמימה והם עושים את החיים להרבה יותר פשוטים.
פשוט תענוג להגיע למקרר הגבינות של הסופר.
טוב, אחרי שעפתי על עצמי בסופרמרקט אפשר להתחיל להכין עוגת גבינה טבעונית.
כמה דגשים והערות לגבי המתכון:
אני משתמש בסוג של ג'לטין טבעוני שקוראים לו אגר אגר. הוא מופק מאצות וניתן לרכוש אותו בחנויות טבע ובמחלקות האורגניות
מאוד פשוט לעבוד אתו והוא פתרון מצוין להקרשה של נוזלים.
במתכון הזה השתדלתי להשתמש בכמות מינימלית של שמן וסוכר, כדי שמצד אחד נוכל להרגיש שאנו אוכלים עוגה ומצד שני גם לא למות מרגשות אשם. לא מספיק מתוק לכם? הוסיפו עוד (אבל זה יעלה דרמתית את כמות הקלוריות – ולדעתי אין צורך להוסיף)
טריק נוסף במתכון עבור מדידה מדויקת של כמות הסוכר, הוא להשתמש בסוכר ווניל הנמכר באריזות של 10 גרם כל אחת. (אין צורך למדוד באמצעות משקל) טיפ טוב, לא?
לגבי קונפיטורת הפטל- אתם יכולים להשתמש בכל פרי שאתם אוהבים. תותים, משמשים ואפילו סברס ישתלבו כאן מצוין.
התחתית עשויה בצק מקמח מלא, יעבוד מצויין גם עם קמחים ללא גלוטן כגון טף, או קוקוס שהם ניטרלים בטעמם. לא הייתי משתמש בקמח חומוס או עדשים בגלל טעמם העז.
ערכים תזונתיים:
אפשר לחתוך את העוגה ל 8 פרוסות יפות ועשירות:
כל פרוסה תכיל 337 קלוריות, 10 גרם חלבון, 33 גרם פחמימה, 17 גרם שומן (מתוכם 1.5 גרם שומן רווי)
התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר שגם חישבה את הערכים של המתכון הזה מוסיפה: "פרסו את העוגה ל 16 פרוסות כך תוכלו לאכול עדיין פרוסת עוגה עשירה ויפה ורק מחצית מכמות הקלוריות והשומן"

הכנתם את העוגה? ספרו לי איך יצא בתגובות למטה.

עוגת גבינה טבעונית
מרכיבים
לתחתית
- 1.5 כוס קמח מלא אפשר גם קמח טף או קמח קוקוס
- 3 כפות שמן קוקוס אפשר כל שמן צמחי אחר שאתם אוהבים
- 1/2 כוס סוכר או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית ווניל
למלית
- 1 כוס חלב סויה ללא סוכר אפשר גם חלב שקדים או כל חלב צמחי אחר שאתם אוהבים 🙂
- 250 גרם גבינת סויה של תנובה בטעם טבעי
- 250 גרם שמנת סויה של אלפרו 5% שומן
- 340 גרם טופו משי האריזה האדומה
- 50 גרם סוכר ווניל 5 אריזות של 10 גרם כל אחת
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף קליפת לימון מגורדת
- 3 כפות שמן קנולה או כל שמן צמחי אחר
- 3 כפית אגר אגר אבקה
לקונפיטורת פטל
- 1 כפית אגר אגר אבקה
- מיץ מחצי לימון
- 30 גרם סוכר ווניל 3 שקיות של 10 גרם כל אחת
- 1 כוס פטל אפשר קפוא
הוראות הכנה
-
מתחילים עם התחתית
-
מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות)
-
מוסיפים את כל מרכיבי הבצק לקערה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ושמנוני.
-
בעזרת הידיים מפוררים את הבצק עד שמתקבלים פירורים אחידים
-
משמנים תבנית אפייה עם קפיץ בקוטר 26 ס"מ ומעבירים את פירורי הבצק לתבנית ומהדקים את התחתית ומעט מן השוליים
-
אופים בין 12-15 דקות עד שהבצק הופך קשה. מוציאים מן התנור ומניחים בצד כדי שיתקרר לחלוטין
-
מכינים את המלית
-
במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים, מלבד גרידת הלימון, השמן והאגר אגר עד שמתקבלת בלילה הדומה במרקם לשמנת. ומעבירים לסיר
-
מוסיפים 4 כפות אגר אגר ואת השמן מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
-
מבשלים על אש נמוכה כ 5 דקות ומכבים את האש מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים היטב
-
מכינים את קונפיטורת הפטל
-
בסיר קטן מוסיפים את הפטל, הסוכר, מיץ הלימון ושבבי האגר אגר ומביאים לרתיחה
-
מבשלים על אש קטנה כ 5 דקות ומסירים מן האש
-
מרכיבים את העוגה
-
יוצקים את מלית על גבי תחתית הבצק
-
יוצקים למרכז העוגה את קונפיטורת הפטל ומעט מן הרוטב בצדדים לעיטור
-
דופקים מעט את תבנית העוגה על גבי השיש כדי לשחרר בועות אוויר
-
מכניסים למקרר לקירור לפחות ל4 שעות
-
עדיף להגיש ישירות מהמקרר
-
עוד תמונה אחת ודי