Home » חטיף חלבון טבעוני
חטיף חלבון טבעוני

חטיף חלבון טבעוני

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

חטיף חלבון טבעוני עם חמאת בוטנים ושוקולד

אתם יכולים להתבאס על חזרה לשגרה עד חנוכה אבל אני עף על התקופה הזו.

סוף סוף אפשר לחזור לשגרת התזונה האהובה עלי, להציב יעדים חדשים ולהתחיל לעשות, אשכרה, את כל מה שדחיתי ל"אחרי החגים" .

זהו אי אפשר לדחות כלום.

אז הבוקר, ישר אחרי הקפה, התיישבתי ועשיתי רשימה ארוכה של כל המשימות שממתינו לי.

אחת המשימות היא להכין חטיף חלבון טבעוני שאוכל לקחת ללימודים או למשרד, במקום לקחת שייקר ואבקת חלבון בשקית.

החטיף הזה גם סוגר לי את הפינה אם בא לי משהו מתוק (היוש קרייבינג של שעה 16) עם הקפה.

עכשיו, אתם בטח שואלים האם חובה לצרוך חטיפי חלבון או אבקות חלבון במידה ואני מתאמן?

אז התשובה שלי היא תמיד, ממש לא חובה ולא תמיד צריך. זה מאוד תלוי במטרות, בצרכים ובשגרת התזונה.

אני תמיד תמיד ממליץ שעדיף שכל החלבון הנצרך ביום יום יגיע מאוכל (מפני שאנחנו מקבלים גם מגוון רחב של נויטריונטים חיונים לגוף, מלבד החלבון) אבל אין מניעה לתסף מדי פעם עם אבקת חלבון או חטיף חלבון טבעוני.

מעט על חטיף חלבון טבעוני

חטיף חלבון טבעוני
כל אחד מכיל 15 גרם חלבון

אז החטיף המטריף הזה (תודו שהחרוז הזה קרע אתכם מצחוק. מה אתם משחקים אותה?!) מתבסס על 2 קמחים נטולי גלוטן ובעלי ערכים תזונתיים נפלאים: קמח שקדים וקמח סויה. שניהם מכילים כמות גבוהה של חלבון וכמות נמוכה יחסית של פחמימות.

קמח שקדים הוא בעל טעם עדין ומשתלב מצויין במאפים ולעומת זאת קמח סויה הוא בעל טעם עז ודומיננטי ולכן אני נוהג לשלב אותו עם קמחים נוספים.

שימו לב, שלא תגידו לי אחר כך, לקמח סויה יש טעם אופייני שלא כולם אוהבים ולפי דעתי חמאת הבוטנים והשוקולד מטשטשים אותו היטב.

אם אתם אוהבים, ללא סייגים, את קמח הסויה הגדילו את היחס שלו על פי קמח השקדים. קח תצליחו לחסוך מספר שקלים, מפני שקמח השקדים הוא יקר.

ואם אתם חובבים קמחים לא שיגרתיים נוספים, נסו להחליף כמות מסויימת מהקמחים בקמח חומוס. מזהיר מראש יש לו גם טעם דומיננטי ואופייני מאוד (לחובבי הז'אנר)

אני הוספתי גם 2 סקופים של אבקת חלבון סויה בטעם וניל. אם אין לכם, אתם יכולים לוותר,  והוסיפו עוד 30 גרם מכל קמח (סה"כ 60 גרם)

במתכון הזה השתמשו בחמאת בוטנים מהסוג המוקשה.

אם אתם רוצים להחליף את חמאת הבוטנים (מישהו מצמיד לכם אקדח לרקה, נכון?) החליפו באותה כמות של ממרח שקדים או טחינה גולמית.

חטיף חלבון טבעוני
תודו שהייתם שמחים לשים את הידיים שלכם על חטיף אחד כזה

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר: 

חטיף אחד במשקל 50 גרם מתוך 12 חטיפים יכיל:

  • 246 קלוריות
  • 15 גרם חלבון
  • 16 גרם פחמימה
  • 13 גרם שומן

רוצים עוד מתכון לחטיף חלבון? הקליקו כאן 

חטיף חלבון טבעוני

חטיף חלבון טבעוני עם חמאת בוטנים ושוקולד

Keyword חלבון, חטיף חלבון, חטיף חלבון, חמאת בוטנים, שוקולד
זמן הכנה 10 minutes
מנה הגשה 12 חטיפים

מרכיבים

  • 2 כפות גדושות חמאת בוטנים לא ממותקת מהסוג המוקשה 100 גרם
  • 2 כפות סילאן 44 גרם
  • 2 מעדני סויה BIO במתיקות מעודנת של תנובה 250 גרם
  • 1 כוס קמח שקדים 130 גרם
  • 1 כוס קמח סויה 130 גרם
  • 2 סקופים אבקת חלבון טבעונית בטעם וניל 100 גרם
  • 100 גרם שוקולד מריר טבלה אחת

הוראות הכנה

  1. ממיסים את חמאת הבוטנים במיקרוגל ומוסיפים את הסילאן, את מעדני הסויה ומערבבים היטב

    חטיף חלבון טבעוני
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים ואת אבקת החלבון ומערבבים היטב

  3. שופכים את תערובת חמאת הבוטנים לתערובת הקמחים ולשים עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק

  4. משטחים על גבי תבנית אפיה מרופדת בתבנית אפייה

  5. ממיסים את השוקולד במיקרוגל

  6. יוצקים את השוקולד המומס על גבי בצק חמאת הבוטנים ומעבירים למקרר לשעה

  7. שולפים את בצק עם השוקולד מתבנית האפייה וחותכים לריבועים שווים.

  8. נשמר במקרר כשבוע

סרטון של המתכון

 

 

Comments

comments