קינוחי כוסות מהירים להכנה עם קרם קשיו וקפה
מאז שעזבתי את העבודה שלי כשכיר והחלטתי להתמקד אך ורק בבלוג אני מוצא את עצמי עובד לבד לגמרי.
אין אף אחד איתו אני יכול לרכל בפינת קפה.
אני לא אוכל צהריים בחוץ עם חברים לאופן ספייס (שלא לדבר על הפסקת צהריים)
אני לא נוסע לנופש חברה
ואני גם לא מקבל תלוש שכר ב10 לחודש
שחלילה לא יישמע שאני מסכן או שאני מקטר, אני עף על זה והכי כיף לי בעולם לעבוד מהבית עם המפזר חום והנעלי בית.
אבל מודה שלעיתים אני מעט מתגעגע לקולוגות.
כאלו שאני יכול להתייעץ איתם מבחינה מקצועית או סתם לחוש שותפות גורל לאותו מקצוע.
אז קולגה אחת כזו שאני מאוד מעריך (וגם מחבב מאוד) היא מורן רסקין מהבלוג Vegn high tech mom
שהיא אשה מעוררת השראה (בדרך כלל סולד מצמד המילים "מעורר השראה" אבל זה ממש נכתב עליה)
אשה שעזבה משרה נחשקת בהייטק לטובת עולם המתכונים והאוכל הטבעוני. ככה דוך ללא פחד.
אני מת על אנשים כאלו, שלא רואים ממטר
מורן קפצה אלי לפני שבועים והכנו קינוחי כוסות טבעונים קלים להכנה וגם קישקשנו על עבודה (סוף סוף קולגה שאפשר לשוחח בארבע עיניים)
אני התלהבתי שסוף סוף אני יכול לצלם מישהו בסרטונים שלי שהוא לא אני. יהיי
מעט על קינוחי כוסות מהירים להכנה
הקינוח הזה מובסס על קשיו, קרם קוקוס ותוספות טעם כמו לימון, וניל או קפה
את הקשיו אפשר להחליף באותה כמות של שקדים מושרים במים ואת קרם בקוקוס באותה כמות של חמאת קקאו.
ערכים תזונתיים
קינוח כוס אחד מתוך 6 במשקל 140 גרם יכיל:
- 550 קלוריות
- 11 גרם חלבון
- 62 גרם פחמימות
- 26 גרם שומן (מתוכו 10 גרם רווי)
אם תוותרו על הקראמבל הקינוח יכיל: משקל כולל 70 גרם
- 290 קלוריות
- 5 גרם חלבון
- 23 גרם פחמימות
- 18 גרם שומן מתוכו (9 גרם שומן רווי )

קינוח כוסות קל הכנה
מרכיבים
לקרם
- 180 גרם אגוזי קשיו טבעיים מושרים במים עד כיסוי לפחות 4 שעות כוס +שליש
- 100 גרם קרם קוקוס 20% שומן (מוהההה) כוס +2/3
- 100 גרם סירופ מייפל 1/3 כוס
- 20 מ"ל שמן קוקוס 2 כפות
- 1/2 מיץ לימון
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית נס קפה
לקראמבל
- 150 גרם שיבולת שועל דקה כוס ורבע
- 60 גרם קמח שקדים 3/4 כוס
- 30 גרם אגוזי פקאן 1/4 כוס
- 30 מ"ל שמן קוקוס 3 כפות
- 170 גרם סירופ מייפל חצי כוס
הוראות הכנה
מכינים את הקרם
-
מסננים את האגוזי הקשיו מהמים ומכניסים לבלנדר עם כל שאר המרכיבים ללא הקפה ותמצית הווניל
-
טוחנים היטב עד קבלת מרקם אחיד וללא גושים.
-
מוציאים חצי מכמות הקרם הצידה ומערבבים פנימה כפית תמצית וניל וכפית (או שתיים) נס קפה.
-
שופכים את התערובות, אחת על גבי השנייה, לתוך כוסות.
-
לתוצאה הכי אסתטית מומלץ להכניס למקפיא לכמה דקות בין שכבה לשכבה כדי שלא יתערבבו.
מכינים את הקראמבל
-
מניחים בקערה את כל רכיבי הקראמבל, מערבבים קלות בעזרת כף.
-
בעזרת הידיים מייצרים תלוליות קטנות של תערובת על גבי מתבנית אפייה
-
מפזרים את הקראמבל על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
-
מדי מספר דקות מערבבים ומוודאים שהקראבל לא יישרף
סרטון של המתכון
יש לי הערות
אפשר לוותר על הקאמבל ולהוסיף פירות טריים ו/או שוקולד