Home » קרקרים מקמח חומוס
קרקרים מקמח חומוס

קרקרים מקמח חומוס

קרקרים מקמח חומוס ופשתן

אני חושב שכרגע אני נמצא באחת התקופות הכי עמוסות בחיי.

גם השנה הקמתי את העסק שלי (חמסה חמסה חמסה) וגם השנה החלטתי לצאת מאזור הנוחות שלי בספורט

ולפנות לתחום חדש שאני פחות מכיר. (אספר בהמשך, בינתיים אני סובל בשקט)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

אני מוצא את עצמי משתדל מאוד לאכול כמו שצריך, אבל מודה שמרוב לחץ לפעמים אני שוכח לקחת איתי ארוחת צהריים.

זו הסיבה שהתחלתי ללכת לכל מקום עם שקית נייר קטנה ובתוכה כמה קרקרים מרמח חומוס שהכנתי ערב קודם.

בעיני, זה אחלה פתרון לימים לחוצים ומטורפים כשאין לי זמן לאכול כמו שצריך (יש לי הרבה כאלו, לאחרונה)

כפי שאתם בוודאי שמים לב בסרטון הקרקרים האלו מאוד קלים להכנה.

כל מה שצריך זה קמח חומוס, תבלינים, פשתן והופ לתנור.

הם טעימים ויכולים להישמר כמספר ימים בקופסה סגורה.

הקרקרים האלו מושלמים עם קצת ירקות, גבינה טבעונית והנה לכם ארוחה מהיר וקלה שתחזיק אתכם עם אנרגיות לכל היום.

פריך פריך

קצת על המתכון:

  • אני השתמשתי בקמח חומוס ואתם כמובן יכולים להשתמש בכל קמח שתחפצו- עדשים, כוסמין, טף או קמח חיטה.
  • אם אתם מכינים את הקרקרים לילדים קטנים או אם אתם לא אוהבים פפריקה חריפה, השמיטו את הפפריקה. ממש לא חייבים .
  • אם אין לכם חוייאג' החליפו בכורכום ובכמון.
  • אני רוצה להדגיש – חומצות השומן שיש בפשתן הטחון, קרי אומגה 3, לא נהרסת בחימום ולא מזיקה. אז אפשר להרגע ולזלול חופשי.
  • אני הוספתי 2 כפות של שמן זית שזה בערך 150 קלוריות. אני ממש לא ממליץ להפחית את הכמות, אחרת הקרקרים ייצאו לא טעימים.
  • אם בא לכם לפרגן לעצמכם עם עוד שמן וקלוריות לכו על זה. זה ייצא עוד יותר טעים.
קרקרים מקמח חומוס
לא רק כשאין זמן

איך אוכלים את זה?

3-4 קרקרים בשילוב ממרח חלבוני ומעט ירקות יכול להיות פתרון לארוחה קלה או לחילופין 1-2 קרקרים יכולים להיות חטיף בריא.

קרקרים מקמח חומוס
עוד תמונה אחת ודי

ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר- נעם בכר:

קרקר אחד במשקל 10 גרם : 

50 קלוריות

2 גרם חלבון

5 גרם פחמימה

2 גרם שומן

1 גרם של אומגה 3

36 מק"ג חומצה פולית

רוצים קרקרים בלי קמח בכלל? הקליקו כאן

קרקרים קמח חומוס ופשתן

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 25 minutes
קלוריות 50 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס קמח חומוס
  • 2 כפיות אורגנו יבש
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית חויאג' למרק
  • 1 שום כתוש
  • 3 כפות פשתן טחון
  • 1 כף פשתן לא טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה - 220 מעלות 

  2. מערבבים את הרכיבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה 

  3. משטחים את העיסה על גבי תבנית אפיה 

  4. חשוב מאוד לשטח את העיסה באופן הדק ביותר- אחרת הקרקרים לא ייצאו פריכים 

  5. אופים כ 15 דקות עד שהקצוות משחימים ונשרפים מעט 

  6. במידה ומרכז התבנית נשאר עבה ולא פריך והצדדים של התבנית כן, הוציאו את התבנית מהתנור, חתכו את השוליים שכן מוכנים והשיבו את התבנית לעוד מספר דקות

  7. נשמר בשקית נייר או בקופסא אטומה כ 3 ימים 

 

 

Comments

comments