איך עושים גבינת סויה למריחה בצ'יק צ'ק
צפו בוידאו
די!! איך מכינים גבינת סויה?
באמת?
זה מתכון בסיסי וקל שולקח כמה דקות.
ובסוף מקבלים גבינה חמצמצה, רכה וטעימה שאפשר למרוח בכריך, למלא במאפים או אפילו מתאים לעוגות.
אני אוהב להכין כמות גדולה של הגבינה הזו. לשים בצנצנת זכוכית ולהניח במקרר.
מעט על גבינת סויה למריחה
הגבינה הזו חביבה עלי במיוחד מפני שהיא דלת שומן ופחמימה ומכילה כמות נאה של חלבון ואפשר פשוט למרוח כף על הלחם ולסגור פינה.
העיקרון להכנת הגבינה הוא תהליך מסורתי שאותו מכינים כבר אלפי שנים במזרח (ככה מכינים טופו רבותיי)
בפועל כל מה שצריך לעשות הוא להוסיף לחלב שרתח ופוסטר מעט נוזלי חומצי כמו מיץ לימון או חומץ או מלח לימון כדי לגרום למולקולות של החלבון להתגבש.
כך שהם נפרדים מהנולים שאפשר לסנן אותם החוצה.
אני מסנן את הנוזלים בעזרת הדרך המסורתית שהיא דרך בד כותנה כמו חיתול טטרה או פלאנל.
ככל שתסננו יותר את הנוזלים החוצה כך הגבינה תהיה מרוכזת יותר וגם תשקול פחות.
טעמה של הגבינה הוא עדין ומשתלבת מצויין עם כל התוספות האהובה לגבינה כמו שום שמיר, בזילקום ועגבניות מיובשות ועוד ועוד
הסיבה שהשתמשתי בחלב סויה הוא בשל כמות החלבון הגבוהה. המתכון לא יעבוד עם חלב שקדים, אורז או שיבולת שועל.
נשמר כשבוע במקרר.
פשוט וקל
ערכים תזונתיים:
מליטר של חלב סויה מתקבלת בסביבות 150 גרם גבינה רכה.
כמות הגבינה שתתקבל היא נגזרת של כמות הנוזלים שהצלחתם להגיר ולכן תיתכן סטייה של הערכים התזונתיים.
כף אחת (מתוך 15) במשקל 10 גרם תכיל:
- 21 קלוריות
- 1.1 גרם שומן
- 2.2 גרם חלבון
- 0.3 גרם פחמימה

רוצים עוד מתכון מחלב סויה? אולי גרטאן קולרבי?

איך עושים גבינת סויה?
מרכיבים
- 1 ליטר חלב סויה ללא סוכר ולא ממותק
- 1 מיץ מלימון אחד
הוראות הכנה
-
יוצקים ליטר של חלב סויה לסיר
-
מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב כדי למנוע היצמדות לתחתית הסיר
-
לאחר הרתיחה מסירים מהאש וסוחטים מיץ מלימון שלם ומערבבים מעט
-
נותנים לחלב לנוח כמה דקות עד שרואים שהחלב מתחיל להתגבש
-
מרפדים קערה עמוקה בחיתול בד כותנה
-
יוצקים את החלב לקערה, מסיפים כפית מלח ומערבבים מעט
-
סוגרים את קצוות הבד וסוחטים היטב את הנוזלים בעזרת הידיים (זהירות הבד חם)
-
אפשר גם להניח את הבד תלוי מעל הכיור למשך כמה שעות
-
לאחר שהנוזלים ניגרו אפשר בעזרת כף להוציא את הגבינה ולהעביר לצנצנת
-
במקרר הגבינה תתגבש מעט
סרטון של המתכון