"עוף" ברימונים, סילאן ולימון
מאז שגיליתי את הטריק המעולה הזה, אני חושב שהתאהבתי מחדש בטופו.
פתאום המרקם נהיה הרבה יותר מדויק, לטופו פתאום יש טעם, יש מרקם! יש מה לנגוס
ולכן אפשר לעשות מנה חגיגית שנראית כמו עוף ברוטב חמצמץ של רימונים, סליאן ולימון שאפשר להגיש בשולחן חג או בארוחת שישי.
מה הטריק?
אז הטריק הוא להקפיא את הטופו ואז להפשיר אותו.
כן, זה הכל
הסיבה היא: כאשר מקפיאים את הטופו המרקם שלו משתנה ובתהליך ההפשרה ניגרים יותר נוזלים מה שמאפשר יותר כניסה של רטבים לתוך הטופו.
במתכון הזה החלטתי להשתמש בטופו משי ולא בטופו רגיל קשה יותר.
הסיבה היא שההקפאה וההפשרה של הטופו משי מייצבת אותו והופכת אותו להרבה יותר קל לעבודה אבל עדיין שומר על מרקם רך ונעים.

מעט על "עוף" ברימונים, סילאן ולימון
כאמור אני השתמשתי במתכון הזה בטופו משי רך שהקפאתי. אפשר כמובן להשתמש בטופו רגיל קפוא.
לא חובה להקפיא את הטופו ואפשר להשתמש בטופו רגיל אבל המרקם יצא פחות כייפי. לשיקולכם.
כדי לגרום לטופו להיות מלא בטעם ציפיתי אותו בשכבה דקה של קורנפלור. אפשר להחליף בקמח לבן או בעמילן אחר כמו טפיוקה.
עשיתי רוטב חגיגי שמתאים לראש-השנה אתם יכולים לשחק עם המרכיבים או הכמויות לפי טעמכם. (אבל לא לוקח אחריות על זה )
כדי לאזן את הטעמים בצורה טובה השתמשתי ברוטב סויה כהה סמיך (אפשר גם רגיל), מעט סילטן למתיקות, רכז רימונים (לחגיגיות) ומעט לימון לבוסט חמצמצות.

ערכים תזונתיים:
מנה אחת מתוך 2 של "עוף" ברימונים המשקל 215 גרם
תכיל:
- 385 קלוריות
- 30 גרם חלבון
- 28 גרם פחמימה
- 17 גרם שומן

"עוף" ברימונים, סליאן ולימון
מרכיבים
- 340 גרם טופו משי קפוא
- 20 גרם קורנפלור 2 כפות
- 20 מ"ל רוטב סויה 2-3 כפות
- 20 מ"ל סילאן 2-3 כפות
- 10 מ"ל רכז רימונים כף אחת
- 1 שן שום כתושה
הוראות הכנה
-
מפשירים את הטופו משי לחלוטין על גבי השיש או במיקרוגל
-
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
-
מוציאים את הטופו מהאריזה ושופכים את הנוזלים שיוצאים מאריזה
-
בעזרת הידיים בוצעים חתיכות גדולות של הטופו. ממש צ'אנקים של טופו
-
לא נורא אם הטופו מתפורר מעט
-
בעזרת היד לוקחים חתיכת טופו וסוחטים מעט את הטופו כדי להגיר עוד נוזלים ומניחים בקערה יבשה
-
אם יש פירורים של טופו אפשר לאסוף אותם ולדחוס היטב בעזרת היד ולגבש אותם לחתיכה אחת.
-
בקערה יבשה מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב עד שהקורנפלור מצפה את חתיכות הטופו
-
מניחים את הטופו על גבי תבנית אפייה ואופים כ 20 דקות עד שהטופו משחים והופך פריך
מכינים את הרוטב
-
במחבת מעבירים את כל מרכיבי הרוטב: הסויה, הסילאן, השום ורכז הרימונים , מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
-
מעבירים את חתיכות הטופו למחבת ומערבבים עד שכל הרוטב נספג לטופו
-
מעבירים לצלחת הגשה
-
מפזרים מעט זרעי רימון ומגישים על גבי אורז