Home » פלאפל ברוטב עגבניות
פלאפל ברוטב עגבניות

פלאפל ברוטב עגבניות

פלאפל ברוטב עגבניות

צפו בסרטון


כאילו, למה לא?

מי אמר שחייבים לאכול פלאפל רק בתוך פיתה?

דמיינו כדורי פלאפל חמים, רכים ואווריריים שוחים ברוטב עגבניות טרי ועשיר.

לא נשמע מושלם?

הכל התחיל שרציתי להביא לחברה טובה מנה של קציצות ברוטב וכל מה שהיה לי בבית הוא גרגרי חומוס מושרים וכמה עגבניות בשלות מאוד.

בדרך כלל יש לי על השיש קערת מים שבתוכה מושרים גרגרי חומוס לכן כל מה שהייתי צריך לעשות הוא לטחון את גרגרי החומוס יחד עם תבלינים והופ קיבלתי כדורי פלאפל שאותם אפיתי בתנור.

כשהגדורים יצאו מהתנור לוהטים ורייחנים הוספתי אותם לרוטב עגבניות טרי וחם שנספג היטב בפלאפל.

מנה מושלמת שאפשר להגיש על גבי אורז, פסטה או אפילו איכשהו בתוך פיתה (לא יודע איך האמת , אבל זה נשמע לי להיט)

מבחינה תזונתית אני מאוהב בגרגרי חומוס! פצצה של סיבים תזונתיים בשילוב חלבון ופחמימות (טובות, ברור שטובות) כאילו מה בן אדם צריך יותר?

מנה מושלמת של טעמים מוכרים ואהובים שכל אחד יאהב.

קצת על פלאפל ברוטב עגבניות

פלאפל ברוטב עגבניות
כזה על אורז = שלמות

הבסיס של הפלאפל הוא גרגרי חומוס לא מבושלים שהשרתי למשך לילה (8 שעות). לא צריך לבשל לפני הגרגרים!

אם בישלתם את הגרגרים אז תעשו מהם ממרח חומוס מהפוסט הזה. פלאפל לא יצליח.

הטעמים הקלאסיים של פלאפל מגיע משילוב של בצל, שום, כמון וכוסברה. לא אוהבים אחד מהמרכיבים וותרו אבל קחו בחשבון זה לא ייצא טעם של פלאפל.

מה לעשות זה לא אני המצאתי.

את הפלאפלים אפיתי בתנור כמובןןןןן שאפשר לטגן בשמן עמוק אבל לא חבל? יותר בריא לאפות וטעים לא פחות.

את רוטב העגבניות עשיתי מעגבניות טריות בשלות מאוד שנחו לי במקרר. כמובן שאפשר לקצר עם עגבניות מרוסקות מפחית.

אני השתמשתי ברוטב בתבלינים בסיסיים מאוד מלבד זרעי הכוסברה שמעניקים טעם ייחודי. אפשר לוותר לא חובה

 

פלאפל ברוטב עגבניות
ככה זה מתחיל

ערכים תזונתיים של פלאפל ברוטב עגבניות

  • מנה אחת של קציצה עם רוטב מתוך 20 מנות במשקל של 60 גרם תכיל:
  • 55 קלוריות
  • 2 גרם חלבון
  • 8 גרם פחמימה
  • 1.6 גרם שומן

קציצה אחת ללא רוטב מתוך 20 קציצות במשקל של 17 גרם תכיל:

  • 30 קלוריות
  • 1.3 גרם חלבון
  • 5 גרם פחמימה
  • 0.5 גרם שומן

פלאפל ברוטב עגבניות

זמן הכנה 20 minutes
מנה הגשה 20 מנות
קלוריות 55 kcal

מרכיבים

לפלאפל

  • 1 כוס גרגרי חומוס
  • 3 כפות קמח חומוס או כל קמח אחר שיש לכם
  • 1/2 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1/2 כפית מלח

לרוטב העגבניות

  • 4-5 עגבניות בשלות
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי לא חובה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף זרעי כוסברה לא חובה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

לילה לפני

  1. לילה לפני משרים את גרגרי החומוס (לפחות 6 שעות עד 24 שעות)

בבוקר

  1. מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות

  2. מסננים את גרגרים החומוס מהמים ומעבירים למעבד מזון

  3. מוסיפים חצי בצל, שום, כמון,מלח, סודה לשתייה, כוסברה וקמח החומוס וטוחנים עד שמתקבל מרקם גרגרי

  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת מברשת קטנה משמנים מעט את הנייר

  5. בעזרת ידיים רטובות יוצרים 20 כדורים ודואגים לא לדחוס אותם יותר מדי

  6. משמנים את הכדורים בזמן זית מכל הצדדים

  7. אופים כ 15-20 דקות עד השמחה

מכינים את הרוטב

  1. במעבד מזון טוחנים את העגבניות עד שמתקבל רסק אחיד (כמו של ג'חנון)

  2. במחבת גדולה כזו שתוכל להכיל את כל הקציצות יחד עם רוטב מחממים את שמן הזית

  3. מוסיפים את השום הכתוש, הפפריקה, כמון, מלח וזרעי הכוסברה, הצ'ילי ומטגנים כ 30 שניות עד שכל הטעמים משתחררים

  4. יוצקים את העגבניות המרוסקות לשמן ומערבבים היטב

  5. מוסיפים כף של רסק עגבניות ומערבבים היטב

  6. מוסיפים את הכדורי הפלאפל החמים לרוטב.

  7. מצפים כל כדור פלאפל ברוטב ומגישים בליווי אורז

סרטון של המתכון

 

 

Comments

comments