תבשיל סייטן עם חצילים קלויים ועגבניות חריף
צפו בוידאו
בתקופות חיטוב , שהן אצלי בדרך כלל לקראת הקיץ, ישנם מספר מזונות שאני מאוד אוהב לאכול.
אחד מהם הוא סייטן.
סייטן הוא מאכל מסורתי שהגיע, כמו הטופו, מהמזרח. הוא
כנראה הומצא ע"י נזירים בודהיסטים והתגלגל אל המערב בשנות ה60 של המאה העשרים ע"י היפים ותחילת תנועת הצמחונות בארה"ב ואירופה.
סייטן מיוצר ע"י הכנה של בצק מקמח חיטה ולאחר מכן שטיפה של כל העמילן ע"י מים.
מה שנותר מאחור, הוא החלבון של החיטה ללא הפחמימה – גלוטן.
גלוטן הוא חלבון הדגן ולא פחמימה כפי שרבים חושבים.

לא הכל מושלם:
למרות שסייטן מאוד חלבוני, איכות החלבון היא יחסית נמוך לעומת מקורות חלבון אחרים כמו סויה או אפונה.
אך זה לא אומר שאי אפשר לאכול סייטן ולהגיע לתוצאות פיזיות מרשימות כמו חיטוב או בניית מסת שריר.
אין צורך להתבסס רק על סייטן כמקור חלבון אבל בהחלט אפשר להוסיף אותו לתפריט ולאכול אותו בנוסף לקטניות ודגנים אחרים.
היתרון התזונתי המובהק הוא: הוא דל בפחמימה ודל בשומן ובעיני הוא יעיל מאוד בתקופות חיטוב.
איך אוכלים אותו:
לסייטן הקנוי (הטבעי ללא תוספות טעם) יש טעם עז ודומיננטי שלרבים קשה להתחבר.
עצה שלי: קצצו אותו דק ובשלו אותו עם רטבים עשירים בטעמים עזים.
כמו לדוגמא תבשיל סייטן חריף עם חצילים קלויים ועגבניות.
תבשיל עשיר וקל להכנה עם רוטב אדום חריף שמשתלב מצויין עם אורז או קוסקוס או אפילו בתוך פיתה.
עונה פה במרוכז:
כן! אפשר להחליף את הסייטן בטופו, אך הערכים התזונתיים יהיו שונים
מעט על המתכון

חצילים:
אני מאוד אוהב להתשמש בחצילים קלויים מפני שהם דלים מאוד בקלוריות (במידה ולא הוספתם שמן ) ומייצרים נפח רב לתבשיל
וכמובן טעם עז ומעושן שמשתלב מעולה עם עגבניות ועם התבלינים.
אם אתם לא רוצים או לא יכולים לקלות את החציל על האש אפשר גם לצלות אותו בתנור או לרכוש סלט חצילים טבעי ללא טחינה או תוספת שמן.
אתם יכולים להחליף באותה כמות של קישואים קלויים או מגורדים, גזר מגורד, כרוב או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
עגבניות:
במתכון הוספתי חצי פחית שימורים של עגבניות מרוסקות כדי להוסיף מסה לרוטב, טעם נפלא ומעט ליקופן (נוגד חמצון שנמצא גם בעגבניות)
תבלינים:
הוספתי בשפע את אלו שאני אוהב וחושב שמשתלבים טוב:
כמון, כורכום כמון ופפריקה מעושנת נפלאה שקיבלתי מחוות דרך התבלינים לא שילמו לי על זה הפפריקה שלהם באמת נפלאה ובא לי לספר לעולם.
אתם לא אוהבים תבלין מסויים? אין בעיה. החליפו לכל תבלין אחר. אפשר מעט קינמון במקום הכמון או בהרט במקום הפפריקה. תזרמו. מקסימום ייצא לכם טעים.
ערכים תזונתיים של תבשיל סייטן עם חצילים קלויים ועגבניות
- 400 קלוריות
- 54 גרם חלבון
- 29 גרם פחמימה
- 8 גרם שומן (מתוכו גרם אחד שומן רווי)
רוצים עוד מתכון עם סייטן? לחצו פה

תבשיל סייטן עם חצילים קלויים ועגבניות
תבשיל פיקנטי עשיר בחלבון ודל בקלוריות
מרכיבים
- 1 חציל בינוני טרי בערך 300 גרם (או 100 גרם סלט חצילים מוכן)
- 200 גרם סייטן טבעי לא מתובל קצוץ לקוביות קטנות
- חצי בצל
- 1 כף שמן
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית כורכום
- קורט מלח
- 100 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 שן שום כתוש
- מעט מים
- מעט בצל ירוק קצוץ לקישוט
הוראות הכנה
-
שוטפים היטב את החציל ומניחים מעל להבה גלויה
-
שורפים את החציל היטב כ10 דקות עד שהקליפה נשרפת לחלוטין והחציל מאבד מנפחו
-
אפשר גם לקלות בתנור בחום גבוה מאוד כ10- 15 דקות
-
בעזרת סכין חורצים את החציל לאורכו ובעזרת כף מוציאים את בשר החציל ללא הקליפה החרוכה
-
בעזר סכין קוצצים מעט את בשר החציל ומניחים בצד
-
מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את התבלינים היבשים: כמון, פפריקה, כורכום והצ'ילי
-
מטגנים על אש נמוכה כדקה תוך כדי עירבוב. רק כדי לפתוח את הטעמים
-
מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות עד שהבצל הופך שקוף
-
מוסיפים הסייטן הקצוץ למחבת ומטגנים כמספר דקות תוך כדי ערבוב
-
מוסיפים את החציל הקלוי ורסק העגבניות וערבבים היטב
-
מבשלים כ10 דקות על אש נמוכה מאוד
-
השגיחו על התבשיל שלא ישרף. במידה והתבשיל מתייבש הוסיפו רבע כוס מים וערבבו
-
פזרו מעט בצל ירוק ממעל והגישו חם לצד אורז, קוסקוס מלא או בתוך פיתה מקמח מלא
סרטון של המתכון