Home » חומוס אדממה
חומוס אדממה

חומוס אדממה

חומוס אדממה. מה?


תיזרמו איתי אנשים. או שתראו את הוידאו

כאילו, בואו…

אתם מנגבים כל יום שישי חומוס שעשוי מקטניה מבושלת עם טחינה, שום, לימון וכמון.

אז למה לא לנגב אדממה? זה סויה.

וסויה היא המלכה של הקטניות.

היא עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים שלל ויטמינים וערך הביולוגי של החלבון הכי איכותי (בהשוואה למקור צמחי)

במקום להוסיף אדממה לסלט או לנשנש עם מלח גס מול נטפליקס, פשוט נגבו אותה עם פיתה טרייה.

אתם תופתעו מיחס חלבון הפחמימה – רק אומר

את הרעיון (מגניב ברמות – תודו) הגתה אורי שביט (מקווה שאתם יושבים) כדי לקדם את הסדנה המשותפת שלנו!

אני מת מהתרגשות.

אורי ואני הפכנו לאחרונה לחברים טובים (תקשיבו, היא אחת הנשים המצחיקות בעולם הזה)

וגם זה כבוד גדול (!) עבורי להעביר סדנה כזו עם אורי שביט.

בקצרה על הסדנה, כדי שיהיה זמן לדבר על החומוס:

הסדנה תעמוד בסימן הסרט The Game changers  ואנחנו נלמד איך לבשל שלל מנות עשירות בחלבון ממרכיבים פשוטים וטעימים.

רוצים עוד פרטים על הסדנא? כנסו הנה

חומוס אדממה
זה חומוס
אבל מאדממה!

מעט על חומוס אדממה

את החומוס הזה הוא למעשה ממרח של פולי סויה קפואים טריים. אתם רוצים להחליף את פולי הסויה? עזבו אתכם, חפשו מתכון אחר.

כמו החומוס הזה מעדשים 

כמו בכל ממרח חומוס אני משתמש בטחינה גולמית כדי להעניק את המרקם האופייני. אפשר ומומלץ להחליף בחמאת שקדים טבעית לא ממותקת.

כדי להדגיש את הצבע הירוק של פולי הסויה, הוספתי צרור של כוסברה טריה. אפשר להחליף בכל עשב תיבול שאתם אוהבים או לוותר לחלוטין.

חומוס אדממה
יחס פחמימה וחלבון מדהים

ערכים תזונתיים :

מנת חומוס אדממה אחת במשקל 115 גרם תכיל:

  • 370 קלוריות
  • 18 גרם חלבון
  • 10 גרם פחמימות
  • 31 גרם שומן
  • 5 גרם סיבים תזונתיים

תראו נשאר אפילו מקום לפיתה

פיתה מקמח מלא תכיל 260 קלוריות

פיתה קטנה מקמח מלא תכיל 90 קלוריות

תוספת מעל החומוס

תוספת כף שמן זית שמזלפים מעל החומוס – 90 קלוריות

תוספת כף טחינה גולמית במשקל 15 גרם – 100 קלוריות

 

חומוס מאדממה

מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 370 kcal

מרכיבים

  • 3 כפות טחינה גולמית 30 גרם
  • 1.5 כוס פולי סויה - אדממה (ללא התרמילים) 168 גרם
  • 3 כפות שמן זית 30 גרם
  • 1/2 צרור עלי כוסברה 40 גרם
  • 2 שיני שום
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית כמון

הוראות הכנה

  1. הרתיחו מים בסיר גדול ובשלו את האדממה כ10 דקות את התרככות

  2. במידה והאדממה עם התרמילים קלפו אותם

  3. הוסיפו את הפולים למעבד מזון

  4. הוסיפו את שאר הרכיבים

  5. טחנו היטב עד שתקבלו מרקם אחיד וחלק

  6. חלקו ל2 מנות והעבירו ל2 צלחות

  7. קשטו כל צלחת חומוס עם מעט טחינה נוזלית, שמן זית ומעט פולי סויה

  8. זללו בהנאה

Recipe Video

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments