Home » 3 מרינדות מושלמות לטופו
3 מרינדות לטופו

3 מרינדות מושלמות לטופו

3 מרינדות מושלמות לטופו שאתם פשוט חייבים לעשות בבית

צפו בוידאו

אני מקבל המון הודעות בחשבון האינסטגרם שלי וגם בפייסבוק שלי שהם: “איך אפשר לעשות את הטופו שלי טעים?”

נכון, טופו זו נקודה כואבת

מצד אחד מזון נפלא: עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, חומצות שומן טובות

אבל מצד שני: חיוור, טפל וניראה כמו מחק בחנות כלי כתיבה.

לפני שאתם מצקצקים בלשונכן ומלמלים מתחת לאף: ” מה…אפשר לטגן אותו וזה יוצא נפלא”

נכון, כל דבר שמטגנים יוצא טעים אבל לא חבל על הקלוריות אקסטרה?

כחלק מחזרה לשגרה ואתגר 21  אני רוצה להציג לכם 3 מרינדות מושלמות לטופו שיפתרו לכם את הצורך לטגן את הטופו.

אתם יכולים לטגן או לאפות את הטופו גם לאחר ההשרייה אבל הוא טעים גם ככה ישר מהקערה.

העיקרון הוא פשוט: 

טופו מיוצר בתהליף מסורתי מחלב סויה שגובן ונוקזו חלק גדול מהמים שבהם הסויה בושלה.

מכיוון שבתוך הטופו עצמו יש כמות מים גבוהה, הוא יכול לספוג לתוך עצמו מרינדות נוזליות בצורה מעולה. (זוכרים משעורים הכימיה את המושג אוסמוזה? אז זה זה)

זו הסיבה שאני מייצר מרינדות  נוזליות מאוד ומשתמש בכמות מעטה מאוד של שמנים (וגם מתקמצן על הקלוריות)

במתכונים שלפניכם יש שלוש מרינדות שונות שיהפכו את הטופו שלכם למלא טעם במינימום השקעה.

3 מרינדות לטופו
מלא טעם

שאלה שאני מניח שתחזור על עצמה ואני עונה כאן באופן מרוכז:

כמה זמן להשרות?

כמה שיותר יותר טעים

מחצי שעה ועד שבוע

  • אם אתם רוצים להכין כמות גדולה ולשמור, אפשר להשרות 24 שעות.לסנן מהנוזלים ואז להקפיא.

הפשרה במיקרוגל או על גבי השיש תפתור את העניין

(הטופו יקבל צבע ומרקם מעט שונה. זה תקין)

3 מרינדות לטופו
יו סלט יווני

איזה מרינדות לטופו יש?

  • אסייתית קלאסית: רוטב סויה, שמן שומשום, שום, ג’יג’ר וצ’ילי
  • סלט יווני עם בולגרית: מלח, לימון, שמן זית, שום כתוש
  • בודהה בול: כורכום, חרדל, שום כתוש, סירופ מייפל

שימו לב הבסיס של כל המרינדות האלו הוא מים ומעט שמן.

אני השתמשתי בקערה קטנה אך עמוקה שתצליח להכיל גם את חומרי המרינדה וגם 150 גרם טופו. (שהיא הכמות שאני אוכל בארוחה)

סוג הטופו שאני ממליץ להשרייה הוא טופו קשה אך מהסוג הרך יותר (שימו לב שזה לא טופו משי)

אפשר לחתוך את הטופו לקוביות, לגרד עם פומפייה או לפורר עם הידיים. לטופו לא אכפת

3 מרינדות לטופו
בוהה בול? יס פליז

ערכים תזונתיים למרינדות:

ל150 גרם טופו (כחצי חבילה של טופו ממוצע) + חומרי משרה

 280 קלוריות, 26 גרם חלבון, 3 גרם פחמימות, 17 גרם שומן 

רוצים עוד מתכון לטופו טעים? כנסו כאן

מרינדה לטופו אסייתית קלאסית

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 280 kcal

מרכיבים

  • 300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות, מפורר בידיים או מגורד פומפייה
  • 6 כפות רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 3 כפות חומץ אורז אפשר גם חומץ רגיל
  • חצי כפית צ'ילי גרוס או חצי פלפל חריף פרוס
  • 2 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בתוך קערה ומערבבים היטב

  2. מוסיפים את קוביות הטופו ודואגים שהמרינדה תעטוף את כל קוביות הטופו

  3. משרים כחצי שעה עד שבוע

יש לי הערות

הצעה למתכון נודלס קייל עם טופו

מסנננים את הטופו מנוזלי המרינדה ושומרים אותם בצד. 

מחממים מחבת עם כפית שמן

מטגנים את קוביות הטופו כ2-3 דקות על אש גבוהה

מוסיפים  חופן גדול של עלי קייל קצוצים ומערבבים עד שעלי הקייל מצטמקים מעט. 

מוסיפים נודלס וחצי מכמות מי ההשרייה ומבשלים עד שהנוזלים מעט מצטמצטים 

מעבירים לצלחת ומגישים עם בצל ירוק 

מרינדה לטופו סגנון גבינה בולגרית

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 280 kcal

מרכיבים

  • 300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות או מגורד בפומפייה או מפורר בידיים
  • 2 כפות מלח שולחן תרגעו, זה רק למרינדה. לא שותים את זה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפית שמן זית
  • 1 כף עלי טימין טרי אפשר גם רוזמרין, זעתר, מרווה או כל עשב תיבול ים-תיכוני אחר
  • 2 כוסות מים חמימים

הוראות הכנה

  1. בקערה עמוקה מוסיפים את המלח ואת המים החמימים ומערבבים עד שמלח נמס

  2. מוסיפים את שאר חומרי ההשריה ואת קוביות הטופו

  3. משרים כחצי שעה עד שבוע במקרר

יש לי הערות

הצעה לסלט יווני 

מושלם כתוספת לסלט ירקות גדול שמכיל כמו ביוון חסה פריכה, בצל סגול ועגבניות טריות

 

מרינדה לטופו בודהה בול

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 280 kcal

מרכיבים

  • 300 גרם טופו חתוך לקוביות או מגורד על פומפייה או מפורר ביד
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • 2 כפית חרדל הולנדי
  • 2 כפיות סירופ מייפל
  • 2 שיני שום
  • 2 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. בקערה עמוקה מערבבים אל כל חומרים המרינדה

  2. מוסיפים את קוביות הטופו

  3. משרים כחצי שעה ועד שבוע

יש לי הערות

הצעה לארוחת בודהה בול: 

מניחים בקערה עמוקה לפי הסדר: 

  • 4 כפות אורז מלא 
  • חצי בטטה מבושלת
  • 3-4 פרחים של ברוקולי 
  • 150 גרם טופו מתוך המרינדה שהכנו מסוננים מהנוזלים 
  • חופן עלי קייל 
  • רוטב: מעט ממי ההשרייה
 

Comments

comments